buna ziua.
va rog sa-mi spuneti daca este normal sa mi se ceara CNP-ul de catre o firma de recrutare de forta de munca.formularul trebuie trimis online la firma.
va multumesc.
Nu stiu ce mai este normal in zilele noastre.Imaginati-va ca trebuia sa va prezentati la un concurs pentru ocuparea unui post si trebuia sa completati un dosar printre care trebuia sa atasati si o copie de pe buletin ca sa faceti dovada domiciliului in acea localitate. Fara indoiala viitorul angajator ar fi aflat CNP-ul d-voastra.Daca aveti dubii asupra confidentialitatii informatiilor transmise sau alte dubii de posibile fraude nu trimiteti datele personale ci solicitati un interviu.
Buna ziua !
In putine situatii firmele de recrutari solicita CNP- ul , :O acesta nefiindu- le necesar la recrutare.
Din punct de vedere legal, conform prevederilor art. 8, alin. (1) din legea 677/ 2001 actualizata, spune ca "Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala".
Din acest punct de vedere, odata cu acordul dumneavoastra expres( adica dat in forma scrisa si neechivoc) consider ca este indeplinita latura legala.
Cu stima !
De cerut poate sa ceara oricine orice, ca nu va poate obliga sa-l dati e alta treaba!
Dar depinde si de motivatia lor; de exemplu daca firma doreste sa va verifice CVul... i-ar cam trebui datele dv. personale, nu?