avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu a dobandit o mostenire dupa o sora.Acum 5 luni a decedat si tatal meu,fratele meu acum nerecunoscandu-ma ca mostenitor,si vrand ca el sa mosteneasca totul,deoarece spune ca el a avut grija de tatal meu.Eu nu doresc sa iau decat o parte din mostenirea tatalui meu din partea surorii lui si nu din casa parinteasca la care eu vreau sa renunt in favoarea fratelui meu.Intrebarea mea este daca fratele meu poate sa faca acte pe aceste mosteniri fara sa stiu eu,si daca trebuie sa fac neaparat recunoasterea succesiunii la notar pana la 6 luni,daca pot sa fac acesta recunoastere fara sa am nici un act decat o copie dupa certificatul de deces al tatalui meu si cat ma costa.MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:15, 27 Aprilie 2010
da, e obligatoriu sa cereti notarului sa va faca o declaratie de acceptare expresa a mostenirii de pe urma tatalui.. si pe frate, ca urmare a atitudinii sale ar trebui sa i faceti viata grea daca e asa nerecunoscator si sa va luati tot dreptul dupa urma tatalui.. angajati va un avocat sa va apere interesele
Buna ziua ! Succesiunea notariala nu se poate face fara dvs. , daca fratele nu va anunta ca a inceput procedurile de dezbarea a succesiunii notariale , notarul este obligat sa o faca (sa va anunte cu adresa scrisa primita cu confirmare ) . Dupa efectuarea succesiunii notariale puteti face si partaj voluntar (tot la notar) daca vreti sa va impartiti bunurile ramase de pe urma defunctului , partaj in temeiul caruia dvs. sa ramaneti cu bunul pe care precizati ca il doriti (in masura in care va intelegeti cu fratele) .
Termenul de 6 luni pt dezbaterea succesiunii notariale curge de la data depunerii cererii la notar , neexistand o lmnita in timp pt depunerea acestei cereri . Tariful este cel stabilit de notarul de pe raza ultimului domiciliu al defunctului.
Pentru inceperea demersurilor aveti nevoie de actele de proprietate ale bunurilor defunctului , certificatul de deces , anexa nr. 24 care se elibereaza de secretarul unitatii adm teritoriale , certificat fiscal eliberat de primaria locului situarii bunrilor . Toate aceste acte se vor depune la notar , care va intocmi documentele privind succesiunea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaela david mihaela david parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)