avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi realocate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi realocate

Poate sa realoce o societate de leasing banii de pe o factura(ce reprezinta factura de casco refacturata-platita de ei si trimisa catre mine cu dobanda)pe o factura de rata leasing tinand cont ca s-a Astept raspuns.

Multumesc platit cu chitanta conform facturii de casco?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 18:47, 27 Aprilie 2010
Reformulati va rog!
Ok am un leasing pentru un autoturism. Pentru acest leasing eu lunar trebuie sa platesc factura cu rata masinii plus decontul de casco la asigurator. In cazul in care eu nu pot plati decontul casco intr-o luna firma de leasing plateste in locul meu si imi trimite o refacturare( care consta in plata decontului catre asiguratorplus dobanda pentru banii pe care ii platesc pentru mine).
La un moment dat am luat legatura cu unul dintre angajatii firmei de leasing pentru a imi spune ce am de plata, erau la acel moment o asemenea refacturarie plus un casco al lunii in curs. Sotul meu a mers la banca si a platit refacturarerea iar la sigurator a platit decontul pentru luna in curs. Pe chitanta pe care a primit-o de la banca scrie s-a platit suma conform facturii nr(factura ce reprezinta refacturare casco), ca sa ne trezim ca firma de leasing, a luat acei bani si i-a realocat pe o alta factura (alt numar), factura ce reprezenta data. Intrebarea mea era: se poate asa ceva atata timp cat este scris clar pe chitanta ce factura (nr) s-a platit?

Multumesc
Din cate inteleg eu,firma de leasing a descarcat acea incasare de pe alta factura de a lor.Posibil ca firma de leasing sa tina evidenta clientilor ei , global,adica total facturat din care scade total achitat .Este si acesta un mod de evidenta,posibil sa corespunda astfel cerintelor proprii ale societatii si nu neaparat sa "alinieze" incasarea facturii cu chitanta de incasare.Va nemultumeste faptul ca nu a ajuns c/v incasarii la asiguratorul casco?Vedeti cum e stipulat in contractul de leasing acea plata catre asiguratorul casco si reveniti cu noi precizari /intrebari.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Va multumesc mult vroiam sa stiu daca este posibila o asemenea realocare.
Cu placere!Mult BINE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare la leasing alincons alincons Am avut o masina in leasing la care am renuntat in luna iunie. Intrebarea este daca pot sa cer banii inapoi pe RCA si CASCO, avand in vedere ca RCA si ratele ... (vezi toată discuția)
Leasing masini bilet ordin imobv imobv Buna ziua, Am luat o masina pe firma - in leasing. Masina a fost furata acum 3 saptamani. In contractul de leasing se specifica ca \"locatorul\" (porsche ... (vezi toată discuția)