Am avut o masina in leasing la care am renuntat in luna iunie. Intrebarea este daca pot sa cer banii inapoi pe RCA si CASCO, avand in vedere ca RCA si ratele CASCO platite pana acum s-au refacturat pe numele meu?
Teoretic si corect, ar fi trebuit sa gasiti raspunsul in conditiile contractului de leasing, capitolul reziliere contract-reglare obligatii parti.Solicitati societatii, returnarea sumei pro rata din primele platite anticipat, aferente perioadei dintre data rezilierii/predarii masinii si sfarsitul perioadei de asigurare
Imi pare rau, dar nu inteleg. In contract nu scrie nimic de returnarea asigurarilor, doar ca intreruperea contractului din cauza mea duce la plata unei despagubiri egala cu valoarea avansului platit. Plus ca mai am o rata de CASCO neplatita, pe care mi se cere sa o platesc. Si nu stiu cui sa ma adresez exact - firmei de leasing sau de asigurari - si nici ce anume sa cer si pe ce perioada.
Firma de leasing a fost proprietarul acelei masini si ramane in continuare.
Cat priveste asigurarea de raspundere civila se poate cere restituirea diferentei de prima pentru vehiculele care se radiaza din circulatie sau pentru care asiguratul nu mai are calitatea de titular al inmatricularii.Nu puteti solicita aceasta pentru ca nu va regasiti in aceste situatii.
Spuneti ca vreti sa cereti banii inapoi pe RCA si CASCO.La care bani va referiti?
Daca ati folosit masina pana in iunie nu puteti pretinde banii platiti pentru acoperirea riscului pana la acel moment,nu aveti niciun temei legal.
Daca ati platit asigurarea de raspundere civila pentru tot anul,cei de la leasing ar trebui sa va returneze diferenta de prima,dupa parerea mea.
Rata CASCO o puteti lasa neplatita:)
Puteti fi obligat la plata acesteia doar in situatia in care ati avut o dauna si ati fost despagubit in baza politei CASCO.
Am luat in considerare faptul ca firma de leasing este proprietarul masinii si asiguratul din politele de CASCO si RCA.Intrucat aceasta v-a facturat si incasat primele datorate asiguratorului, este normal sa va returneze eventualele prime (sau fractiuni) corespunzatoare acoperirii perioadei incepand cu luna iulie, pana la sfarsitul asigurarilor, in proportie de 1/12 din prima anuala pentru fiecare luna.De ex. ar putea fi iulie-dec. pentru RCA (6 luni) daca ati platit pentru perioada ian-dec.La CASCO, spuneti ca va mai cer plata unor rate, inseamna ca ati platit trimestrial(sau lunar?)In acest caz, incepand cu iulie, nu mai datorati plata rate.
Probleme leasing auto
pyerr79
Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank.
Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)