Buna ziua!La o imobilizare corporala,cladire patronul a hotarat sa o acopere cu carton,am inregistrat mat.in ct.3021materiale auxiliare.Cine acopera cladirea nu percepe nici un ban,fiind ruda cu patronul.Ce pot face cu acesta pentru ca pe viitor sa nu am probleme cu legea?Am inregistrat corect materialele?Am tratat reparatia ca pe o reparatie curenta.Multumesc!
Trebuiau inregistrate pe contul 231,apoi la terminarea lucrarii de facut proces -verbal cu mentiunea manopera zero,marita valoarea cladirii,apoi recalculata cota lunara de amortizare.
231,4426 = 401 pe baza facturilor de primire
212 =231 pe baza proces-verbal de receptie
apoi recalculati amortizarea aferenta noii valori/ durata de functionare ramasa
6811=2812
In felul acesta valoarea investitiei mareste valoarea cladirii,lucru absolut adevarat,iar cheltuielile societatii sunt grefate lunar cu cota parte aferenta amortizarii acelei cladiri(vezi norma de amortizare)
Ce se intampla daca nu le inregistrez in 231-212 si le las in 3031 ulterior pe cheltuieli?Ma refer la un control se lasa cu amenda?Nu ma prea indur sa mai fac un drum la administratie pt. o valoare de 1000ron.
Vanzare cladire
ramolex
o societate comerciala are in patrimoniu o cladire. la data de 31.12.2012 a efectuat o reevaluare.
valoare de achizitie 200.000 lei
amortizare cumulata ... (vezi toată discuția)