avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale chelt.materiale auxiliare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

chelt.materiale auxiliare

Buna ziua!La o imobilizare corporala,cladire patronul a hotarat sa o acopere cu carton,am inregistrat mat.in ct.3021materiale auxiliare.Cine acopera cladirea nu percepe nici un ban,fiind ruda cu patronul.Ce pot face cu acesta pentru ca pe viitor sa nu am probleme cu legea?Am inregistrat corect materialele?Am tratat reparatia ca pe o reparatie curenta.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: omerica , utilizator 12:55, 28 Aprilie 2010
Trebuiau inregistrate pe contul 231,apoi la terminarea lucrarii de facut proces -verbal cu mentiunea manopera zero,marita valoarea cladirii,apoi recalculata cota lunara de amortizare.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Va rog sa-mi trimiteti suscesiunea inregistrarilo contabile ,nu am facut nici o data asa ceva.Multumesc!
231,4426 = 401 pe baza facturilor de primire
212 =231 pe baza proces-verbal de receptie

apoi recalculati amortizarea aferenta noii valori/ durata de functionare ramasa
6811=2812

In felul acesta valoarea investitiei mareste valoarea cladirii,lucru absolut adevarat,iar cheltuielile societatii sunt grefate lunar cu cota parte aferenta amortizarii acelei cladiri(vezi norma de amortizare)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Ce se intampla daca nu le inregistrez in 231-212 si le las in 3031 ulterior pe cheltuieli?Ma refer la un control se lasa cu amenda?Nu ma prea indur sa mai fac un drum la administratie pt. o valoare de 1000ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare imobilizarilor corporale alenka alenka Buna ziua Am o reevaluare la o cladire astfel: Valoarea cladirii = 647184.98(in anii anteriori a fost tot crestere a valorii) Valoarea reevaluata= ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire elcristescu elcristescu Societatea cumpara o cladire la o valoare de 88800 lei ,amortizare cumulata 53340 lei. In 10.01.2010 se executa reevaluarea conform raportului in suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire ramolex ramolex o societate comerciala are in patrimoniu o cladire. la data de 31.12.2012 a efectuat o reevaluare. valoare de achizitie 200.000 lei amortizare cumulata ... (vezi toată discuția)