sunt un viitor "client" al testului poligraf si sincer sa fiu la cat de tare psihic ma cred incep sa ma cam inmoi :) incep sa`mi pun semne de intrebare cu privire la acuratetea "aparatului" la seriozitatea politistilor si multe altele printre care si emotiile. partea vatamata de ce nu este supus testului ? daca am declarat ca sunt de acord cu testul, pot sa refuz acum ? mi`ar fi mai bine daca as angaja un avocat ? ( lucrez la o firma particulara unde sunt in permanenta in contact cu clientii - de cele mai multe ori vanzatorii - de 4 ani n`am primit nicio plangere (si sunt sute de firme), insa cum niciodata nu e prea tarziu, s-a intamplat acum 3-4 luni ....asa ca ..:) la ce nervi mi-a facut vanzatorul respectiv nici nu mai stiu ce sa fac...stau si ma intreb daca nu cumva a fost premeditata actiunea lui? )
in conditiile in care esti emotiv poti pica acest test.
Prin testare se realizeaza :
Verificarea veridicitatii afirmatiilor subiectilor testati;
Verificarea sinceritatii sau nesinceritatii in legatura cu anumite afirmatii sau actiuni ;
Identificarea persoanelor nesincere;
Depistarea caracterului calomnios a unor afirmatii;
Identificarea elementelor care demonstreaza sinceritatea sau nesinceritatea unei persoane la incheierea unei tranzactii;
Identificarea persoanelor care cauta sa obtina avantaje materiale prin declaratii mincinoase;
Identificarea angajatilor care in exercitarea activitatii lor si-au insusit bunuri sau valori de la locul de munca;
Prevenirea sustragerilor din societati comerciale prin examinari periodice ale angajatilor;
Eliminarea din cercul suspectilor a persoanelor sincere care sunt acuzate in anumite conjuncturi nefavorabile lor;
Solutionarea cazurilor in care se fac afirmatii contradictorii despre acelasi aspect sau eveniment;
Identificarea din randul potentialilor candidati a celor potriviti pentru a fi numiti in functii de raspundere sau conducere;
Identificarea existentei sau lipsei anumitor calitati in randul persoanelor recrutate in vederea angajarii etc.