avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... help - test poligraf-
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

help - test poligraf-

sunt un viitor "client" al testului poligraf si sincer sa fiu la cat de tare psihic ma cred incep sa ma cam inmoi :) incep sa`mi pun semne de intrebare cu privire la acuratetea "aparatului" la seriozitatea politistilor si multe altele printre care si emotiile. partea vatamata de ce nu este supus testului ? daca am declarat ca sunt de acord cu testul, pot sa refuz acum ? mi`ar fi mai bine daca as angaja un avocat ? ( lucrez la o firma particulara unde sunt in permanenta in contact cu clientii - de cele mai multe ori vanzatorii - de 4 ani n`am primit nicio plangere (si sunt sute de firme), insa cum niciodata nu e prea tarziu, s-a intamplat acum 3-4 luni ....asa ca ..:) la ce nervi mi-a facut vanzatorul respectiv nici nu mai stiu ce sa fac...stau si ma intreb daca nu cumva a fost premeditata actiunea lui? )
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
access, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 17:04, 28 Aprilie 2007

sunt un viitor "client" al testului poligraf si sincer sa fiu la cat de tare psihic ma cred incep sa ma cam inmoi :) incep sa`mi pun semne de intrebare cu privire la acuratetea "aparatului" la seriozitatea politistilor si multe altele printre care si emotiile. partea vatamata de ce nu este supus testului ? daca am declarat ca sunt de acord cu testul, pot sa refuz acum ? mi`ar fi mai bine daca as angaja un avocat ? ( lucrez la o firma particulara unde sunt in permanenta in contact cu clientii - de cele mai multe ori vanzatorii - de 4 ani n`am primit nicio plangere (si sunt sute de firme), insa cum niciodata nu e prea tarziu, s-a intamplat acum 3-4 luni ....asa ca ..:) la ce nervi mi-a facut vanzatorul respectiv nici nu mai stiu ce sa fac...stau si ma intreb daca nu cumva a fost premeditata actiunea lui? )

in conditiile in care esti emotiv poti pica acest test.
Prin testare se realizeaza :
Verificarea veridicitatii afirmatiilor subiectilor testati;
Verificarea sinceritatii sau nesinceritatii in legatura cu anumite afirmatii sau actiuni ;
Identificarea persoanelor nesincere;
Depistarea caracterului calomnios a unor afirmatii;
Identificarea elementelor care demonstreaza sinceritatea sau nesinceritatea unei persoane la incheierea unei tranzactii;
Identificarea persoanelor care cauta sa obtina avantaje materiale prin declaratii mincinoase;
Identificarea angajatilor care in exercitarea activitatii lor si-au insusit bunuri sau valori de la locul de munca;
Prevenirea sustragerilor din societati comerciale prin examinari periodice ale angajatilor;
Eliminarea din cercul suspectilor a persoanelor sincere care sunt acuzate in anumite conjuncturi nefavorabile lor;
Solutionarea cazurilor in care se fac afirmatii contradictorii despre acelasi aspect sau eveniment;
Identificarea din randul potentialilor candidati a celor potriviti pentru a fi numiti in functii de raspundere sau conducere;
Identificarea existentei sau lipsei anumitor calitati in randul persoanelor recrutate in vederea angajarii etc.
Iti recomand calduros avocatul!:D
Nu pleca la politie fara el; chair si cand o sa dai testul.
Rezultatele poligrafului se interpreteaza in functie de reactiile organismului( dermoelasticitate, frecventa pulsului si activitatea cerebrala) la diferiti stimuli, in speta intrebarile incomode.Avand in vedere ca aceste reactii sunt foarte greu, daca nu imposibil de controlat, as zice ca gradul de acuratete al testului este foarte mare.
Am vazut ca ti se recomanda sa te prezinti cu un avocat. Sincer, nu prea ai nevoie de el(decat daca ai nevoie sa te stranga in brate cineva cand iesi:P), avand in vedere ca in momentul cand dai testul nu are voie sa fie prezent in camera decat examinatorul si cu tine (asta inseamna nici avocat, nici politist, nici procuror). Ti se vor explica principiile dupa care functioneaza poligraful, apoi vei face un mic test de incercare( adica ti se vor pune cateva intrebari si ti se vor interpreta rezultatele) si apoi urmeaza testul propriu- zis.Este posibil sa ti se prezinte inainte de a da testul intrebarile care ti se vor pune( bineinteles, nu si ordinea lor).
Examinatorul nu-ti poate face testul, decat daca are acordul tau in acel moment, deci,in principiu, iti poti retrage acel acord oricand, dar pentru instanta ar fi bine sa ai o explicatie plauzibila.
Ce ti-am expus eu e teoria, dar din pacate, practica poate sa fie diferita.
avem a multumi pentru raspunsuri !
intre timp mi`am mai intins antenele si "local" :) si m`am mai linistit.. poligraful e performant, psihologul e ok .. mi`au trecut din emotii.. azi am fost si`am cerut sa fie testat si reclamantul insa, spre surprinderea mea era si el pe lista (cat e de adevarat este nu stiu, ramane de vazut) ... mai departe sincer sa fiu nu stiu daca mertia sa`ncerc sa`l actionez pe el in judecata, atunci poate o sa ma gandesc la un avocat.
inca o data, va multumesc!
Personal, ma indoiesc de acuratetea acestor teste poligraf. Motivele pentru care ele nu sunt probe in dreptul nostru nu tine atat de posibilitatea inselarii constiente a lor cat de faptul ca, de foarte multe ori, concluziile lor sunt afectate de... imprevizibilitatea reactiilor organismului uman!!!
De multe ori numai frica de a nu iesi ca minte a dus ca, la interpretarea raspunsurilor subiectului, acestea sa para a fi nesincere...
Am avut un caz cand subiectul, banuit ca se afla intr-o anumita masina intr-o anumita zi, impreuna cu inculpatul pe care il aparam, a fost supus unui astfel de test (desi dusesem hartii ca in ziua respectiva, cat si in zilele dinainte si dupa, el se afla in arestul unei sectii de pol :))). Surprinzator, testul a iesit ca au un martor extrem de mincinos care se viseaza in arest pe cand umbla pe strazi sa incalce legea cu inculpatul meu!!! Desi initial am vrut sa-l elimin ca martor, faptul ca a iesit mincinos m-a ajutat si mi-a schimbat strategia, dar pana in ziua de azi sunt convinsa ca a fost in arestul politiei.
Ca sa nu spun ca testul nu punea nici o umbra de indoiala asupra nesinceritatii subiectului la intrebarea "unde ai fost...?"

Nu m-ar interesa atat de mult un rezultat la un astfel de test, el poate fi combatut cu orice mijloace de proba.

Alte discuții în legătură

Test poligraf - proba sau nu in instanta? xuser xuser Rezultatele de la testul poligraf sunt sau nu considerate proba in instanta pana la urma? Unii zic \"nu sunt considerate\", atunci dupa ce unii suspecti gen ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Controverse privind proba cu testul poligraf cezarad cezarad Doresc sa va intreb care este temeiul juridic pe care il poate invoca un avocat in cursul judecatii unui apel cu privire la administrarea probei cu TESTUL ... (vezi toată discuția)