avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire

Va rog sa-mi spune-ti ce ar trebui sa fac in situatia in care in concediu fiind, in urma unei excursii cu cazare peste noapte la un hotel, mi s-a comunicat ca persoane apartinind SRI s-au interesat de motivele prezentei mele acolo si persoanele de contact.Stiindu-ma fara vina (nu am furat, nu am omorit ) ma intreb pana unde poate merge nesimtirea acestor institutii care se baga pina si in toaleta sa te controleze si cum ar trebui sa procedez pentru a afla motivele acestor urmariri fara motiv.Este oare hartuire?
Cum ar trebui sa procedez?

Cel mai recent răspuns: alinutza9 , utilizator 15:02, 27 Aprilie 2010
Daca si-au depasit atributiile legale si sarcinile de serviciu,
puteti face o plangere penala pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi şi abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiuni prevăzute şi sancţionate de art. 246, 247 şi 248 C.pen.
Multumesc frumos pentru raspuns.As dori sa mai stiu unde se face aceasta plingere penala, ce urmari are (proces sau alte forme de solicitare) si care sunt costurile.Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constestatie proces verbal nicu2 nicu2 ce cod penal are cei care fac abuz de serviciu, fals in acte publice vreau sa fac o contestatie care un proces verbal va rog sa imi spuneti ce art ce cod de ... (vezi toată discuția)
Amanare angajare aparator robin31 robin31 pe 29.10.2010 am primul termen intr un proces in caliate de inculpat si nu am reusit sa mi iau un aparatordin varii motive.ce pot sa fac?pot sa solicit o ... (vezi toată discuția)
La ce art de lege se incadreaza abuzul in serviciu ? mihaela2007 mihaela2007 seful unui serv din cadrul unei primarii a refuzat sa treaca in procesul verbal ceea ce au consemnat subalternii sai , care m-au asigurat ca vor trece toate ... (vezi toată discuția)