seful unui serv din cadrul unei primarii a refuzat sa treaca in procesul verbal ceea ce au consemnat subalternii sai , care m-au asigurat ca vor trece toate aspectele sesizate de ei, mai mult mi-au dat schita raportului..uimire , la vederea raportului oficial am ramas cu gura cascata, nu era trecut nimic acolo din adevar , mai ales aspectele cele mai importante!
Art. 246 C.pen.-abuzul in serviciu impotriva intereselor persoanelor;
Art,.248 C.pen. - abuzul in sserviciu impotriva intereselor publice.
Din ceea ce descrieti insa, poate fi vorba si de fals intelectual (art.289 C.pen.).
Sfatul meu este saa faceti o plangere penala pe care sa o depuneti la politie sau parchet, iar incadrarea corecta a faptelor o va face organul de cercetare si urmarire penala, dupa efectuarea actelor premergatoare.
M-am dus cu gandul la faptul ca ati sesizat aceasta neregula la locul dvs. de munca, insa ,daca nu este asa , iar dvs. ati solicitat un serviciu de la aceasta institutie si vi s-au nesocotit drepturile prin intocmirea unui act necorespunzator , cu rea credinta, poate fi incidenta infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, art . 246 Cod penal, pedepsit cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.