avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... la ce art de lege se incadreaza abuzul in serviciu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

la ce art de lege se incadreaza abuzul in serviciu ?

seful unui serv din cadrul unei primarii a refuzat sa treaca in procesul verbal ceea ce au consemnat subalternii sai , care m-au asigurat ca vor trece toate aspectele sesizate de ei, mai mult mi-au dat schita raportului..uimire , la vederea raportului oficial am ramas cu gura cascata, nu era trecut nimic acolo din adevar , mai ales aspectele cele mai importante!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:21, 8 Aprilie 2011
Presupunand ca este vorba despre abuzul in serviciu contra intereselor publice, infractiunea se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
ok, dar ce articol de lege prevede asa ceva? adik abuzul in serviciu?
Care este prevazut de articolul 248 din Codul penal
Art. 246 C.pen.-abuzul in serviciu impotriva intereselor persoanelor;
Art,.248 C.pen. - abuzul in sserviciu impotriva intereselor publice.
Din ceea ce descrieti insa, poate fi vorba si de fals intelectual (art.289 C.pen.).
Sfatul meu este saa faceti o plangere penala pe care sa o depuneti la politie sau parchet, iar incadrarea corecta a faptelor o va face organul de cercetare si urmarire penala, dupa efectuarea actelor premergatoare.
M-am dus cu gandul la faptul ca ati sesizat aceasta neregula la locul dvs. de munca, insa ,daca nu este asa , iar dvs. ati solicitat un serviciu de la aceasta institutie si vi s-au nesocotit drepturile prin intocmirea unui act necorespunzator , cu rea credinta, poate fi incidenta infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, art . 246 Cod penal, pedepsit cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Abuz in serrviciu contra intereselor persoanelor inginelu inginelu doi consilieri au dat in judecata consilieri locali pt abuz in serviciu contra intereselor personale , pt ca nu au fost validati, inca adica vin la sedinta, ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)