avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... la ce art de lege se incadreaza abuzul in serviciu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

la ce art de lege se incadreaza abuzul in serviciu ?

seful unui serv din cadrul unei primarii a refuzat sa treaca in procesul verbal ceea ce au consemnat subalternii sai , care m-au asigurat ca vor trece toate aspectele sesizate de ei, mai mult mi-au dat schita raportului..uimire , la vederea raportului oficial am ramas cu gura cascata, nu era trecut nimic acolo din adevar , mai ales aspectele cele mai importante!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:21, 8 Aprilie 2011
am facut , dar nu l-a incadrat la nimic, a trimis catre sectia de politie locala ''pt verificarea aspectelor" ; procurorului i-a fost teama, reps e sustinut chiar de primar... sau procurorul nu cunoste legea, sau mai multe...mi-e greu sa inteleg!
mihaela2007 a scris:

am facut , dar nu l-a incadrat la nimic, a trimis catre sectia de politie locala ''pt verificarea aspectelor" ; procurorului i-a fost teama, reps e sustinut chiar de primar... sau procurorul nu cunoste legea, sau mai multe...mi-e greu sa inteleg!

Sau nu sunt intrunite toate conditiile pentru ca fapta sa constituie infractiune (trasaturi esentiale, elemente constitutive),sau nu sunt probe si indicii ca faptele s-au petrecut, ceea ce nu inseamna obligatoriu ca ele chiar nu s-ar fi petrecut, dar mai trebuie si probele.:(
Incadrearea poate fi la art. 246 sau 248 cod penal...ar fi fost utile mai multe detalii; daca considerati ca cercetarile nu se desfasoara tocmai in spiritul legii, va puteti adresa procurorului ierarhic superior celui care supravegheaza cauza.
chiar vroiam sa intreb: dc procurorul care are plangerea in analiza nu ma multumeste, cum ma pot adresa unui procuror mai sus?
Daca solutia procurorului va va nemultumi, va adresati cu plangere catre prim procurorul parchetului, in termen de 20 de zile de la primirea solutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Abuz in serrviciu contra intereselor persoanelor inginelu inginelu doi consilieri au dat in judecata consilieri locali pt abuz in serviciu contra intereselor personale , pt ca nu au fost validati, inca adica vin la sedinta, ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)