avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot fi angajatul firmei mele?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot fi angajatul firmei mele?

Vreau sa-mi deschid un salon de cosmetica si vreau sa stiu daca pot sa beneficiez si eu de vechime cu ocazia asta. Pot fi si eu unul dintre angajati?Exista asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 27 Aprilie 2010
Puteti daca infiintati societate comerciala. In schimb daca va veti desfasura activitatea ca persoana fizica autorizata sau intreprindere/asociatie familiala, veti incheia contract cu Casa de pensii ca persoana fizica.
Daca veti fi asociat sau administratorul societatii, atunci veti fi o persoana asigurata obligatoriu, prin efectul legii, in sistemul public de pensii asa ca, da, veti beneficia de vechime in munca.Succes!
in cazul in care vom f doi asociati ne vom angaja unul pe celalalt? Unde imi duc cartea de munca daca sunt singurul angajator?
Intocmiti contract individual de munca si il depuneti la ITM impreuna cu restul documentelor (pentru ca va trebui sa inregistrati firma la ITM)
Scuzati ca sunt asa de insistenta dar nu stiu f bine lucrurile astea.
in actele societatii voi fi trecuta eu ca director societate.Cum pot sa-mi fac contract eu? pot sa trec si la angajator si la angajat aceeasi persoana? cum se face?

Alte discuții în legătură

S.c. cu asociat unic bdd bdd asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Asociat unic exista vreo madalitate de a ma angaja la firma unde sunt asociat unic.daca exista va rog sa-mi explicati
(vezi toată discuția)