avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar sau vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar sau vanzare-cumparare

Buna ziua,
Situatie:
1. 4 mostenitori, succesiune facuta pt imobil confort 2(sot supravietuitor si 3 copii), 3 doresc sa vanda partea lor, cel de-al patrulea NU. Exista o cale prin care acesta sa fie "fortat" sa vanda, sau la nesfarsit va dura aceasta situatie?
2. Vreau sa merg la notar sa vad cat ma costa partajul si cumpararea. Notarul va lua in calcul valoarea din ghid a imobilului pentru confort 2?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:52, 27 Aprilie 2010
Daca cel de-al 4 nu doreste sa vanda partea lui, notarul va va indruma catre instanta de judecata, pentru iesirea din indiviziune.
La notariat exista o grila, functie de zona si suprafata apartamentului.
Buna ziua,
Partajul voluntar pentru imobil se poate realiza numai in cazul in care TOTI mostenitorii sunt de acord? Daca da, de ce asa prevede legea?
~ Conținut șters la cerere ~
Exista pe net un ghid al valorilor imobiliare 2010 unde sunt valorile estimate ale imobilelor in functie de nr. camere, etaj si confort. ....sa calculez singura taxa notariala..? din cate am auzit taxa pt v-c este compusa din impozit 3%, taxa ANCPI (.... cat?) si taxa notarului (.... cat?) iar pt cea in cazul partajului chiar nu stiu cum sa o calculez.
Incercati pe link-ul urmator:
[ link extern ]
Este grila oficiala publicata pe site-ul uniunii nationale a notarilor publici.
In cazul de fata, cel mai probabil veti fi nevoita sa recurgeti la o actiune in instanta pentru iesire din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire marcsani marcsani Buna ziua,am o intrebare Sotul meu a mostenit o casa inpreuna cu sora sa, de la parinti lor.Anul mostenirii este 1998.In casa stam noi cu sotul si un ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale grig1953 grig1953 Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)
taxe succesiune adina savopol adina savopol Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea cea mai favorabila din punct de vedere material privitoare la taxa de succesiune si partaj succesoral : la ... (vezi toată discuția)