avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Corectii in Registru jurnal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Corectii in Registru jurnal


Puteti va rog sa-mi spuneti cum se corecteaza sumele trecute in registrul jurnal I.
Lunar in registrul jurnal se trec manual totalul rulajelor debitoare/creditare conform balantei.
Acum am descopertit ca in 2009 exista cateva luni care ar trebui corectate.
In cazul unui control de la finante nu as vrea sa fim pasibili de plata unor amezi.

Multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: lory_g , utilizator 20:11, 27 Aprilie 2010
Corectia se face tragand o singura linie peste fiecare din cifrele gresite,inscrieti deasupra cifrele corecte,apoi semnati alaturi de corectie.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Multumesc mult pentru raspunsul rapid.
O singura neclaritate mai am. Baza legala de corectie a acestor erori o reprezinta Ordinul 3512/2008 pv documentele finaciar -contabile?

Norma metodologica din 27 .11. 2008 de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, publicat in Monitorul Oficial 870 din 23 decembrie 2008 (M. Of. 870/2008)

.M. Of. 870/2008........ care spune la norme generale punctul :10. In documentele justificative si in cele contabile nu sunt admise stersaturi, modificari sau alte asemenea procedee, precum si lasarea de spatii libere intre operatiunile inscrise in acestea sau file lipsa.
Erorile se corecteaza prin taierea cu o linie a textului sau a cifrei gresite, pentru ca acestea sa poata fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corecta. Corectarea se face in toate exemplarele documentului si se confirma prin semnatura persoanei care a intocmit/corectat documentul justificativ, mentionandu-se si data efectuarii corecturii.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Multumesc mult pentru raspunsuri.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli de calcul in registrul-jurnal de incasari si plati shoni17 shoni17 Buna ziua! De curand am descoperit ca am facut greseli de calcul in Registrul-jurnal de incasari si plati pentru anul 2013. In baza celor inregistrate acolo ... (vezi toată discuția)
Factura gresita roxanacostea roxanacostea Buna ziua. Am si eu o intrebare,am emis vreo 5 facturi in 2011 si 2012 la aceeasi firma si azi am primit e-mail ca adresa de sediu este gresita.Ce este de ... (vezi toată discuția)
Corectare factura fiscala MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la facturile fiscale emise, de alte societati catre societatea noastra si care sunt gresite. Este ... (vezi toată discuția)