avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

buna ziua...as avea si eu o nelamurire... fata mea beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui ei de aprox 11 ani..in curand ea va implini 18 ani si as dori sa stiu daca ea va putea incasa indemnizatia deoarece momentan cuponul de pensie este pe numele meu dar are cnp ei..si as mai dori sa sti daca pensie va veni in mod automat in contul ei sau eu va trebui sa fac vreo declaratie...multumesc mult. dana albescu.
Cel mai recent răspuns: danutza777 , utilizator 21:09, 27 Aprilie 2010
Fata dvs. se va duce la casa de pensii si va solicita, in scris, ca pensia sa vina pe numele ei. In cerere va preciza si cum doreste sa primeasca pensia de urmas (posta, cont).
multumesc pentru raspuns...eu voi fi plecata din tara deci asta inseamna ca nu va avea nevoie de acordul sau prezenta mea?
Nu este necesara prezenta dvs. Fata dvs. va depune cererea insotita de o copie a talonului de pensie si de o copie a cartii de identitate.
multumesc foarte mult pentru raspuns..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) johnyro johnyro -buna ziua.as dori sa stiu daca taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) au dreptul la reducere 50 % la transportul pe calea ferata conform legii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului in alt judet ContSters192087 ContSters192087 Buna ziua ! M-am mutat in alt judet . Ma pot adresa doar printro scrisoare catre Casa de Pensii sa-mi primesc cuponul de pensie la noua adresa ,sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sally_daisy sally_daisy Buna ziua, Exista un termen limita pana la care sotul pensionar supravietuitor poate opta pentru pensia de urmas, in cazul in care aceasta este mai mare ... (vezi toată discuția)