avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.Parintii mei mi-au cumparat un apartament inainte de casatorie.Mentionez ca nu am copii,si parintii mei au decedat. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi are sotul meu si rudele lui la acest apartament si la apartamentul parintilor mei pe care l-am mostenit dupa decesul lor
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:29, 28 Aprilie 2010
aceste bunuri, sunt bunurile dvs proprii.
doar in cazul decesului dvs,sotul dvs va mosteni o cota din aceste bunur, functie de rudele dvs cu care va intra in concurs.
Sotul dvs ar avea dreptul numai in cazul decesului dvs..venind la masa succesorala cu alti mostenitori ai dvs....matusi, nepoti....
La apartamentul parintilor dvs aveti dreptul doar dvs...find unica mostenitoare. Atentie ca este un bun propriu al dvs , chiar daca este obtinut in timpul casatoriei...tinand cont ca intra in proprietatea dvs prin mostenire.
Si in cazul acestui apartament sotul ar aavea dreptul numai ca mostenitor al dvs, in cazul decesului dvs, venind in concurs cu alta clasa de mostenitori.
Nu doar copiii dvs va pot mosteni, ci si matusile, unchii, nepotii, verii s.a.
in cazul decesului sotului meu inaintea mea rudele lui mai vin la mostenire?
in cazul in care sotul dvs. va deceda inaintea dvs. , vocatie succesorala la succesiunea dansului veti avea dvs., sotia supravietuitoare si rudele acestuia .
in cazul in care dvs. si sotul nu aveti copii .
daca aveti copii, succesori veti fi dvs. si copiii , celelalte rude neavand vocatie la succesiunea sotului dvs. in acest caz .
in cazul in care facem testament unul pentru celalalt,eu ,sotia pot pune o clauza in testament pentru ca rudele lui sa nu vina la mostenire,deoarece bnurile imobiliare le am de la parintii mei inaintea casatoriei

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Soțul mătușii mele a decedat în urma ei. am drept de moștenire la imobilul în care au locuit aproximativ 23 de ani? unchiul are doi copii din căsătoria anterioară moulinrouge moulinrouge Buna ziua! Matusa mea a decedat in urma cu 6 luni. Ea a fost casatorita cu unchiul meu, timp de 15 ani. In acest timp, ei au locuit impreuna in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul recasatoriei unuia dintre parinti adnil adnil Buna ziua! Parintii mei au divortat, tata recasatorindu-se intre timp. Sunt singurul copil, neavand alti copii cu actuala sotie. In cazul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)