avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita prescriptie

Buna ziua

Acum cativa ani am primit o amenda la trecerea de frontiera din SM pentru trafic de tigari, ulterior primaria orasului meu de domiciliu care se afla in BH solicita de la mine plata amenzii. Pana acum toate bune si frumoase dar deunazii am primit un plic in care se afla o somatie de plata si instiintarea ca voi fi executat silit.

As vrea sa stiu ca in situatia in care nu detin niciun bun (nu se afla nimic pe numele meu sau al sotiei si copiilor) executorul ce masuri poate lua si totodata as vrea sa aflu daca aceasta amenda se va prescrie vreodata.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:30, 28 Aprilie 2010
Amenzile neplatite sunt creante bugetare si au termen de prescriptie 5 ani.
Multumesc pentru raspunsunl promt dar as vrea sa stiu ca in urma unei decizii de executare silita se mai poate intreprinde vreo actiune prin care termenul sa curga de la inceput (ma refer la cei 5 ani)

Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
laur123, utilizator
Atata timp cat s-a dat deja un titlu executoriu, nu mai puteti invoca exceptia presrciptiei, pentru ca dreptul la executarea creantei s-a obtinut deja.
Mai puteti eventual formula contestatie la executare cu suspendarea executarii, dar trebuie sa aveti motive temeinice pentru admitere.
eu nu vreau sa formulez nimic impotriva titlului executor deoarece nu au ce executa ma intereseaza daca executorii mai pot face ceva ca termenul de prescriere sa inceapa de la inceput
termenul de prescriptie poate fi intrerupt prin implinirea unui act de executare silita. in acest sens, o alta somatie, pe aceeasi suma, comunicata catre dvs. poate intrerupe cursul prescriptiei si astfel acesta se prelungeste cu 5 ani.

daca amenda nu se incaseaza prin executare silita, inspectorii primariei pot propune instantei judecatoresti inlocuirea amenzii cu munca in folosul comuntatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)