avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua sunt interesat in rezolvarea urmatoarei probleme:

As dori sa aflu ce este de preferat ca si modalitate juridica de instrainare a unui bun intre un contract de vanzare- cumparare si donatie? Suntem doi frati la parinti iar parintii mei doresc sa mi lase numai mie o casa intr-una din comunele limitrofe orasului in care locuiesc. Care dintre cele doua nu pot fi atacate in instanta si care este modalitatea cea mai putin costisitoare?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:20, 28 Aprilie 2010
Modalitatea cea mai putin costisitoare este donatia, intru-cat taxele notariale sunt mai mici. Pe de alta aprte donatia poate fi atacata de frate in instanta dupa moartea parintilor ca si liberalitate excesiva. Contactul de vanzare-cumparare fiind oneros nu poate fi atacat pt liberalitate excesiva, dar e mai scump ca si tarif notarial
ambele tipuri de acte pot fi anulate in instanta , fiind vorba de acte incheiate intre descendenti si ascendenti.
va recomand contractul de intretinere . ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)