avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces

buna ziua,
am un garaj situat la parterul unui bloc. unul din vecini isi parcheaza in mod repetat masina exact pe calea de acces inauntru. i-am atras atentia, l-am amenintat, etc. ce pot face? il pot da in judecata pentru obstructionarea caii de acces la proprietate?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:26, 9 Martie 2007
Temeiuri de drept de dat in judecata s-ar gasi....:)
Insa conteaza f mult situatia de fapt - unde e parcarea, cam pe unde se afla garajul, ar avea vecinul alt loc de parcare, etc...

Insa nu cred ca o hotarare l-ar opri de a nu mai fi nesuferit:(
Nu merge sa ingraditi locul, astfel incat numai dvs sa aveti acces la el? Nu stiu dac-ar fi corect fata de ceilalti vecini (cu exceptia celui rau:)), insa ar merita incercat....
garajul este la un parter de bloc; intrarea in garaj se face printr-o mica panta in fata garajului. individul isi pune jeepul fix pe panta aia, de abia am loc sa deschid usa. nu sunt procesoman, si nici scandalagiu, dar sa iti pui masina in buza garajului altcuiva si sa pleci din oras zile la rand... nu stiu cum se poate numi asta. iar daca ii atrag atentia, imi raspunde obraznic. eu alta solutie nu vad, decat sa il dau in judecata. nici macar o plangere la politie nu cred ca l-ar misca prea mult...
Cred, cu convingere, ca o hotarare favorabila s-ar obtine.
Insa, mai grea punerea ei in executare, indiferent ca ati obtine-o pe obligatia de a nu face (din partea vecinului) sau pe raspunderea civila delictuala:(
Ca avocat nu-mi place sa dau sfaturi pe langa lege, dar vorba unuia "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul". Fiti si dvs. ceva mai "inventiv"...aici se aplica legea aluia mai al dracu...ca prin instanta va mancati nervii degeaba.
daca as fi inventiv as intra la vatamare corporala sau vandalism....

Alte discuții în legătură

Blocare acces in garaj. gheoiu gheoiu Buna seara Locuiesc la casa si am hotarat acum un an sa mi fac loc in curte ,pt a parca masina . Sa nu o mai las in strada. Pe scurt problema ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Distanta minima de parcare in fata garajului xpire xpire Stie cineva daca este mentionata pe undeva distanta minima de parcare in fata unui garaj. Problema este urmatoarea, un vecin binevoitor parcheaza in mod ... (vezi toată discuția)
Acces gara in curte comuna herrdanielradu herrdanielradu Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna in Bucuresti. In aceasta curte, terenul este in devalmasie si nu este specificat niciun loc de parcare. Cu toate ... (vezi toată discuția)