avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii certificate sau copii legalizate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii certificate sau copii legalizate?

Daca doresc niste copii dupa niste inscrisuri aflate intr-un dosar in care am fost parte, pentru a le folosi in alt dosar civil, pot obtine de la grefa instantei niste copii certificate ( din care sa rezulte ca inscrisul respectiv se afla in acel dosar, la pagina nr..) ?
Mentionez ca nu am nevoie de aceste inscrisuri legalizate, vreau doar sa arat ca au fost depuse in dosarul respectiv si se afla la pagina nr...!
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 14:57, 28 Aprilie 2010
Faceti o cerere de eliberare copii simple din acel dosar. In prealabil trebuie verificat dosarul pentru a trece in cerere nr filelor.

Dupa ce obtineti copiile respective, treceti pe ele "conform cu originalul" si semnati si apoil le depuneti in cel de-al doilea dosar.
Daca vreti doar sa faceti dovada ca le-ati depus in alt dosar, cereti un certificat de grefa sau certificat constatator, prin care solicitati sa va comunice ca actul X si Y se afla depuse la dosarul nr.......al judecatoriei....avand ca obiect......, la filele ..... .daca aveti nevoie de acte, faceti cerere de eliberare a unor copii de pe acestea, sau a originalelor.
Da, exact de asta am nevoie. Multumesc!

Cu cat trebuie sa timbrez cererea ptr. certificatul constatator? 1 leu si tb jud. de 0,15 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat grefa aurelia-rely aurelia-rely am introdus divort si custodie dupa minor dupa care a introdus si sotul dupa 2 sapt eu fiind reclamant in primul deja aminat pt prima oara cel introdus de el ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine un certificat de grefa? ionpavelarh ionpavelarh Cum se poate obtine un certificat de grefa , si care este baza legala pentru a obtine acest certificat de grefa (vezi toată discuția)
Taxa si timbru judiciare pentru cerere expediere la domiciliu decizie tribunal, ca, iccjr svneagu svneagu Buna ziua, am o problema - cu toate ca pana azi am primit acasa decizii ale tribunalelor, curtilor de apel si ICCJR (ultima din 15.07.2013 precizeaza ca in ... (vezi toată discuția)