Buna ziua
Credeti ca as avea sanse daca contest o documentatie prin care se cere 8000. Motivele ar fi ....m-am informat....organizatia care a initiat si monitorizeaza SA 8000 raporteaza ca in Romania sunt 48 societati care are implementat acest standard.(exista pe internet pe site-ul acestora-e official) .
Daca fac referire la numarul total al societatiilor inregistrate la Registrul Comertului si subliniez ca doar 48 dintre ele au cest standard , credeti ca reusesc sa imi anuleze cerinta aceasta? Sa cer eliminarea pt ca restrictioneaza participarea la aceasta procedura (art178)?
Multumesc frumos
Nu ca sunt procesomana si nu ca imi plac achizitiile publice... :)
Parerea mea ar fi sa contestati documentatia de atribuire, insa trebuie argumentata putin mai solid decat intentionati. Directive, practica...
Rezolvarea unei contestatii depinde intro oarecare masura si de modul in care a fost intocmita.
Nici eu nu cred ca este suficient argumentul cu 48 societati. Daca era 1 sau 2 era alta treaba, dar sunt totusi 48...Mai bine demonstrati ca standardul solicitat nu are relevanta pentru buna desfasurare a contractului si nici nu este impus de vreuna din reglementarile legale de la noi.
Pe de alta parte, rolul standardelor este tocmai de a demonstra anumite capacitati profesionale ale unei societati, si atunci autoritatea are dreptul de a uza de ele pentru a isi selecta cei mai buni ofertanti.
vorba d-lui Vlad...trebuie vazut in ce masura solicitarea acelui standard este esentiala pt. derularea in bune conditii a contractului. Poate puteti proba cu alte certificari/atestari echivalente care va dovedesc apacitatea de a duce contractul la bun sfarsti. Din pct. meu de vedere, daca aratti ca acel standar nu are o importanta majora pt. respectiva achizitie, este imposbil sa nu aveti castig de cauza.
Va raspund din proprie experienta! Am contestat o licitatie exact ptr ca ni se cerea prezentarea "obligatorie" a acestui certificat! Si a fost anulata.... Bine, mai erau si alte neconformitati. Intrebati autoritatea contractanta care este Legea/ Hotararea Guvernului Romaniei prin care se solicita prezentarea acestui certificat ca obligatoriu? In conditiile in care Conform Directivelor Europene acesta este considerat facultativ...!? Succes!
am intalnit un caz in care -a solicitat acest Cerificat in Fisa de date, dar nu era specificat in Anuntul de participare fapt ptr care am facut o clarificare si a fost scos si din Fisa de date ...
dar in opinia mea AC poate solicita acest Certificat.. va sfatuiesc sa-l obtineti...credeti ca celelalte Certificate ISO 9001, etc le aveau multe firme ? nu! le-au obtinut conform indeplineau normele respective, unele nici acum nu le au....cum altfel se va promova standardele de calitate, siguranta, protectie, etc... in executarea lucarilor...
succes!