avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Solicitare SA 8000
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Solicitare SA 8000

Pe ce motiv as putea sa contest o licitatie deschisa avand ca obiect alimentare cu apa si retea canalizare, deoarece mi se impune prezentarea certificatului SA 8000, asta pe langa celelalte trei: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 11:54, 4 Decembrie 2010
SA 8000 este un standard cu implicatii sociale, ce vizeaza îmbunatatirea conditiilor de lucru si vizeaza organizatiile interesate în auditarea si certificarea practicilor de lucru aplicate la punctele de lucru, precum si în colaborarea cu furnizorii sau partenerii care îsi demonstreaza responsabilitatea sociala. :O

Desi cunosc faptul ca aceste cerinte au rolul de a "tria" ofertantii #-o, personal cred ca oricum ati motiva contestatia, autoritatea contractanta va reusi cred eu cu succes sa o respinga.
Am inteles ca este un standard voluntar si ca nu exista nici o reglementare legala prin care s-a impune obligativitatea prezentarii acestuia la o licitatie! dar....
Nici pt. celelalte standarde (9001, 14001,18001) nu exista o reglementare legala care sa impuna obligativitatea prezentarii la licitatie, insa, asa cum ziceti si dumneavoastra: dar..... ( traim intr-o tara minunata cu f. multi oameni minunati :O)
Am citit un document emis de comisia europena care spunea ca atuoritatile publice trebuie sustina scopul urmarit prin aceasta certificare. Asadar, nu cred ca puteti avea castig de cauza in privinta unor documente care certifica nediscriminarea minoritatilor sau neexploatarea minorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificarea iso 9002 ºi iso 9001 si accidentul de munca.... geolovelife geolovelife Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta neagumarius neagumarius Buna ziua. Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este ... (vezi toată discuția)
Sa 8000 - contestatie documentatie prin care se cere sa8000 lauraluro lauraluro Buna ziua Credeti ca as avea sanse daca contest o documentatie prin care se cere 8000. Motivele ar fi ....m-am informat....organizatia care a initiat si ... (vezi toată discuția)