avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuirea tevilor de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuirea tevilor de la bloc

BUNA ZIUA.CAND SE INLOCUIESC TEVILE DIN TOATE APT DINTR-O SCARA CHELTUIELILE CU INLOCUIREA LOR SE FACE PE CHELTUIEALA ASOCIATIEI SAU PE A TUTUROR LOCATARILOR DESI UNII DINTRE EI NU AU VENITURI?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:50, 29 Aprilie 2010
daca este teava comuna, in sensul ca este teava principala ce alimenteaza apartamentele,plata se face de catre toti locatarii,indiferent de venituri.Cei fara venituri cu greu pot gasi intelegere in cadrul asociatiei,in asa fel incat sa fie scutiti de la plata
Toate, sau majoritatea reparatiilor dintr-o asociatie se repartizeaza pe cota parte indiviuza (conform suprafetei utile a apartamentului).
Repartizarea cheltuielilor intr-o asociatie se face conform legii dupa cota indiviza, numar de persoane, consumuri individuale etc. si nu au nici o legatura cu veniturile.
Acum peste 20 de ani era o teorie utopica prin care se prognoza ca in viitor (care nu a mai venit) i se va da fiecaruia dupa nevoi si i se va cere fiecaruia dupa posibilitati.
A fos si va ramane o utopie.
Pai asociatia de unde sa aiba banii ei, nu de la proprietari?
Fireste ca se face pe cheltuiala proprietarilor, impartita suma fiind pe cota-parte indiviza, mai simplu spus, pe suprafata.

Faptul ca nu aveti niciun venit nu va scuteste de plata intretinerii la bloc. De binefacerile utilitatilor si infrastructurii va bucurati si Dv., si atunci nu va mai puneti problema ca nu aveti venituri, nu? Trebuie sa va ganditi sa aveti venituri, cumva, ca sa va asigurati traiul, printre altele si sa va platiti cota de intretinere.

Interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule! Tine de Regulamentul de postare in forum.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerarea comitetului asociatiei de proprietari VanessaRhett VanessaRhett Buna ziua. As dori sa stiu in baza carei legi, sau dispozitii legale sunt remunerati cenzorul, presedintele de asociatie si administratorul de bloc? La mine ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari getaiuliana getaiuliana Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Asociaria de locatari a hotarat sa ne puna sa platim si noi , cei care suntem debransati de la ... (vezi toată discuția)