As aprecia raspunsul la urmatoarea intrebare: este firesc ca, atata timp cat intr-un apartament nu locuieste nimeni, sa platim la asociatie cheltuielile pentru o persoana, asa cum suntem obligati sa platim intr-un imobil in care suntem proprietari?
cum a zis si mai sus, colegul...se face o cerere in scris catre asociatiei, specificand ca de la data de...nu mai sta nimeni...dar restu de cheltuieli comune trebuie s aparticipati, chiar daca locuieste sau nu cineva acolo.
la asociatie va trece o persoana, ca sa va poata lua cheltuielile care se repartizeaza si pt apartamentul dumneavoatra, cum ar fi...femeia de serviciu, plata salariilor administratiei, lumina pe scara...si ce bun comun mai aveti.
in rest, daca nu e nimeni, nu se va consuma apa, gaze, curent, etc...si nu veti plati, e logic.
depinde de asociatii cum hotarasc in AG sau CE, teoretic...daca va trece o persoana, trebuie sa platiti gunoiu (cam 3-4lei pe luna)...si nu prea e normal, caci daca nu e nimeni nu faceti gunoi si platiti degeaba cei 3-4lei.
Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar, noi am facut o cerere in scris, etc, dar ne-am trezit cu datorii lunare la asociatie, pentru o persoana, de 60-70 RON. Mergem sa discutam cu administratorul. O zi excelenta!
cf.legii femeia de servici,lumina pe scara,gazul,energia ascensorului si eventuale pierderi (diferente / apa) se platesc la nr.de persoane.Daca nu locuieste nimeni nu trebuie sa platiti decat cheltuielile pe cota indiviza(sal.admin.,sal.presedinte,sal cenzor,chelt.administrativ gospodaresti si reparatii la cota comuna ,adica subsol-tevi,acoperis-hidroizolatie,interfon...)
Imobil nelocuit
nicki
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)