avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie trecut obligatoriu o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie trecut obligatoriu o persoana?

Am fost intrebat de o doamna daca stiu cumva daca este obligatoriu sa fie trecuta o persoana la intretinere in bloc chiar daca nu e nimeni in apartament.
Mai precis,aceasta doamna locuieste in alta parte acum,iar apartamentul de la oras este neocupat de persoane. Administratorul a spus ca chiar daca nu locuieste nimeni in imobil,legea spune ca trebuie trecuta o persoana la intretinere !! ?? :O
Deci cu toate ca nu locuieste acolo,cica i s-a impus la plata si pierderi apa,gunoi,femeie de serviciu,luminat scara,salariu administrator,etc.
Probabil ca luminat scara si femeia de serviciu sau si salariu administrator trebuie,dar de ce si gunoi sau pierderi apa cand nu locuieste nimeni acolo?
exista o lege care impune asa ceva persoanelor care nu locuiesc in imobil?

Daca DA,ce lege?

#-o
Cel mai recent răspuns: SethBV , utilizator 16:06, 12 Aprilie 2012
legea asociatiilor de proprietari
nu ,nu trebuie trecuta nici o persoana la intretinere daca nu locuieste in imobil
avertizati administratorul ca este in eroare
Asta zic si eu,dar ce lege spune ca nu trebuie trecuta o persoana care nu locuieste acolo?
Administratorul spune ca trebuie sa fie pusa o persoana ptr ca se pune in calcul iluminatul pe scara,femeia de serviciu,salariul sau (administrator).
Deci pana la urma....cum este?
Este diferenta semnificativa intre impunerea la plata aferent unei persoane si impunerea pe lista de plata de costuri parti comune
In situatia in care proprietarul informeaza presedintele de asociatie ca in aparatment o perioada mai mare de 15 zile nu locueteste nimeni,acesta detine obligatia sa opereze in evidenta de calcul ,urmand a impune in cazul mentionat de dvs numai c/v costuri parti comune
Pentru lamuriri parcurgeti legea nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
ynocentta, utilizator
Legea 230/2oo7. Ce spune administratorul este
corect,lumina scara,salarii,reparatii (conform cota indiviza).
Nu este obligatoriu sa fie trecuta o persoana la intretinere, la nr. de persoane se poate trece si cifra 0, dar trebuie sa plateasca cheltuielile in functie de cota parte indiviza: mai exact din ceea ce ati enumerat dvs. trebuie sa plateasca;femeie de serviciu, salariu administrator si chiar pierderi de apa (daca comitetul executiv a decis ca pierderile de apa sa fie repartizate in functie de cota parte indiviza). Nu va plati : iluminat casa scarii si gunoi.

Alte discuții în legătură

Imobil nelocuit nicki nicki Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari cercetas cercetas Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarea situatie: apartamentul in care locuiau parintii mei nu mai este utilizat de aprox 3 luni (parintii mei s-au mutat ... (vezi toată discuția)
Persoana scutita zizou zizou Am o nelamurire cu privire la persoana scutita la intretinere.Sotia si copiii au fost plecati o luna de zile in vacanta la care am facut o cerere ptr ai scoate ... (vezi toată discuția)