supun atentiei dvs urmatoarea situatie:
apartamentul in care locuiau parintii mei nu mai este utilizat de aprox 3 luni (parintii mei s-au mutat la curte). Am anuntat asociatia de proprietari ca nu mai locuieste nimeni in imobil. in continuare suntem taxati pentru cheltuieli de genul :reparatie lift (desi locuinta este la parter), femeie de serviciu, iluminat pe scara si...PIERDERI DE APA.
Am solicitat explicatii la asociatie (deoarece dorim sa vindem apartamentul si avem nevoie de adeverinta ca nu avem datorii) si ni s-a spus sec : "asta e legea, trebuie sa platiti pierderile de apa, indiferent ca folositi sau nu apa sau ca locuiti sau nu ".
Va rog frumos sa imi spuneti ce se poate face in aceasta situatie si care este baza legala pentru a putea face sau nu ceva.
Multumesc
Vi s-a spus corect!
Pierderile de apa sunt asimilate cheltuielilor administrative si impreuna cu celelalte cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza trebuie platite de proprietar, chiar daca nu locuieste in apartament.
da este corect, cheltuielile aferente cotei indivize chiardaca nu locuieste cineva trebuiesc platite, acestea ar fi:
intretinere/reparatie lift
curatenie pe scara
cheltuieli gospodaresti
salarii administratie
pierderi apa sau folosirea pt a uda in gradina
Imobil nelocuit
nicki
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)