avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna - refuz stergere persoana de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna - refuz stergere persoana de la intretinere

pana in momentul de fata in apartament am figurat cu 1 persoana la intretinere.eu din noiembrie 2015 m-am mutat cu serviciul in alt oras, administratorul a fost informat despre acest lucru, dar mi-a zis ca nu poate sa treaca mai putin de 1 persoana chiar daca nu sta nimeni acolo, fapt pentru care din noiembrie si pana in prezent am platit caldura 302 lei/luna . este corect????Multumesc!
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 14:00, 4 Februarie 2016
Nu!
De ce sa nu poata trece 0 pers? Asa a hotarat Asociatia cumva, printr-o hotarare?
Cereti-i explicatii...pe ce temei legal nu va poate trece 0 pers?!
Nu este corect sa nu se treaca zero persoane.
Dar este corect sa se plateasca incalzirea: ea se plateste dupa cota de proprietate, nu dupaa numarul de persoane.
Sau, mai simplu spus: cahiar daca nu locuiti trebuie sa platiti incalzirea.
Asa e legal.
@ ana199
Legal O persoane la intretinere. Dar:
- scoaterea de la cheltuieli de intretinere se face in baza unei cereri adresate Presedintelui Asociatiei care are obligatia in termen de 15 zile sa va raspunda. Raspunsul fiind afirrmativ, veti fi scutit de la plata cheltuielilor : consum AR si AC, pierderi AR si AC, ape menajere, gunoi, iluminat casa scarilor, interfon, plata prestare servicii curatenie casa scarilor.
Caldura o platiti. Si daca ati fi fost debransat de la agentul termic, ati fi platit conf. cota indiviza, pentru tevile de agent termic de la subsol.
Sa nu va fie de mirare dar veti plati (chiar daca nu locuiti in apartament ) plata tuturor cheltuielilor de reparatii, inclusiv conducte AR, AC, agent termic.
Facand cererea catre presedinte, in care anuntati ca sunt zero persoane, pe lista de plata va apare firesc "zero" persoane.
Daca nu apare asa, reveniti la asociatie si intrebati, impuneti-le sa se conformeze.

Acum precizari si mici corecturi cu privire la cheltuielile sustinute mai sus.
Majoritatea cheltuielilor in asociatia de proprietari se repartizeaza dupa alte criterii (cota indiviza, consumuri...) si foarte putine cheltuieli se repartizeza pe numar de persoane. Conform HG 1588/2007 o sa constatati ca, pe numar de persoane se repartizeaza:
- consumul de energie electrica pentru iluminat casa scarii si functionarea liftului
- salubritatea (colectarea gunoiului de firme specializate cu carea asociatia are contract)
- gazul metan daca este la comun, adica nu exista contoare de gaz la fiecare apartament

Asadar in acel apartament fiind zero persoane, doar aceste 3 cheltuieli vor fi zero. Restul cheltuielilor (salarii si indemnizatii, reparatii, energie termica, apa consumata poate pentru udat flori de la o luna la alta, pierderi de apa, fonduri, cheltuieli gospodaresti, de birou...) se suporta de orice proprietar de apartament chiar daca sunt zero persoane in luna sau lunile respective.
Caldura se plateste la pausal sau pe baza repartitoarelor?

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura annanica7 annanica7 Daca am repartitoare de caldura montate in casa, dar in ultimii ani am venit numai sporadic, cateva zile pe an in apartament, astfel incat nimeni nu a mai ... (vezi toată discuția)