avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare de caldura

Daca am repartitoare de caldura montate in casa, dar in ultimii ani am venit numai sporadic, cateva zile pe an in apartament, astfel incat nimeni nu a mai citit si nu a mai verificat aceste repartitoare, in schimb asociatia de proprietari mi-a calculat consumuri enorme la caldura atat pentru lunile in care am locuit doar cateva zile, cat si ca si cota din caldura comuna consumata in bloc si din pierderi, fara a lua in considerare faptul ca luni de zile apartamentul a fost nelocuit.
Cum pot sa reglez acum aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:09, 18 Februarie 2015
Aspectul ca in perioada de furnizare agent termic nu s-a permis citirea/comunicarea indexului de consum reprezinta culpa dvs
De regula,cand apartamentul nu este locuit,proprietarul intelege sa comunice asociatiei de proprietari-pentru cazuri speciale sau de urgenta persoana de contact care sa permita accesul in apartament
Daca exista intelegere din partea celor care calculeaza c/v unitati agent termic,ar trebui sa se realizeze o verificare si corelarea intre situatia scriptica si indexul individual realizat
asociatia de proprietari mi-a calculat consumuri enorme la caldura atat pentru lunile in care am locuit doar cateva zile, cat si ca si cota din caldura comuna consumata in bloc si din pierderi, fara a lua in considerare faptul ca luni de zile apartamentul a fost nelocuit.


1. Daca nu dati consumul indicat de repartitoare sunteti trecut pausal, si platiti ca si cand robinetul termostatat a fost deschis la maxim la toate caloriferele. Acum cine este de vina ca nu va intereseaza soarta proprietatii dumneavoastra?
2. Chiar daca nu locuiti in apartament, cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza le platiti!
HG 1588/2007 Art. 32(3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Colegii care au postat inaintea mea au si gasit vinovatul...
Pentru ultimul sezon de consum, puteti cere as. prop. sa citeasca de pe repartitor indexul M - adica memoria inregistrarilor. Puteti lua legatura si cu firma de repartitoare sa vina cineva de la ei sa faca aceasta citire.
Deci este posibila recalcularea, doar pentru ultimul sezon si doar in conditiile in care dvs. faceti o cerere si o duceti la as. prop. Sigur, cererea poate fi aprobata sau nu.
Dati si dvs. dovada de intelegere, explicati situatia si macar in luna aprilie prezentati-va la asociatie si cititi impreuna cu dansii indecsii de pe repartitoare.
Dvs. cam cum ati rezolva aceasta situatie daca ati fi administratorul as. prop.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura estimata pe apartament nelocuit ContSters114803 ContSters114803 Datele problemei pe scurt: am cumparat un apartament , suprafata utila 45mp, n-a fost locuit de cand l-am luat, nu este locuit si nici nu va fi pana ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației nu-și declară corect consumul de căldură. ce putem face noi, ceilalți membri ai asociației? Trixy Trixy Buna seara, as dori sa aflu, care este modalitatea de a afla consumul de caldura la presedintele de asociatie, deoarece, angajatul care efectua citirile de ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura cu citire radio Ionionutz Ionionutz Buna ziua! Am avut timp de 10 ani, repartitoare de caldura.Pe langa faptul ca in continuare sunt pierderi d ecaldura care li se pun in carca tot celor ca ... (vezi toată discuția)