avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executarea silita, executorul si creditorul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executarea silita, executorul si creditorul

buna seara
1. executorul a trimis debitorului somatie, acesta a refuzat sa o puna in aplicare, executorul ne-a cerut noua ca in continuare sa facem plangere la politie, judecatorie. Nu el este cel care trebuie sa faca aceste demersuri, atata timp cat el este cel investit de catre judecatorie.
2. daca acesta nu isi respecta atributiile pe care le are, dand dovada de subiectivism si nu de profesionalism, il putem schimba cu alt executor din alta localitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 00:16, 29 Aprilie 2010
1. debitorul nu tre sa puna nimic in aplicare, ca deaia se numeste executare silita
2. daca nu isi indeplineste atributiile poate fi formulata contestatie la executare. Verificati Codul de procedura civila la capitolul executare silita
scuze, exprimarea mea a lasat loc de interpretare: de fapt debitorul nu se conformeaza somatiei iar executorul nu face pasii necesari ci ne trimite pe noi.
ce l-a somat si ce pasi doriti sa faca executorul....
executorul executa dispozitivul hotararii executorii nu face pasii mai incet sau mai repede (poate vreti sa danseze) cum vrea creditorul:D
executorul spune ca daca dupa 10 zile de la somatia lui, primaria nu se supune, noi trebuie sa mergem la politie, noi trebuie sa mergem la judecatorie (noi adica fara el)
atunci stau si ma intreb: care este rolul lui ca si executor judecatoresc?
De principiu - Obligatia stabilita de catre instanta, fie prin hotarare fie printr-un alt titlu se va aduce la indeplinire de buna voie.
Daca debitorul nu executa obligatia sa de buna voie atunci aceasta va fi adusa la indeplinire prin executare silita.
Hotararea judecatoresca si celelalte titluri executorii se executa de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care urmeaza sa se efectueze executarea, ori in cazul urmaririi bunurilor de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care se afla acestea.
Dupa incuviintarea executarii silite se va alcatui un dosar de executare in care executorul judecatoresc este obligat sa depuna cate un exemplar al fiecarui act de executare realizat.
Executorul este obligat sa aiba rol activ, staruind prin toate mijloacele admise de lege pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)
Urgent! incuviintare executare silita! crina011979 crina011979 Buna ziua, va rog sa ma ajutai intr-o problema. Am un contract de credit la un ifn, pe care din cauza pierderii locului de munca, nu am reusit sa mai ... (vezi toată discuția)
Executare leasing Cent Cent Am inteles din discutiile cu prieteni ca s-a schimbat sau ca urmeaza sa se schimbe legislatia si ca firmele de leasing vor avea nevoie de o sentinta pt a face ... (vezi toată discuția)