avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rata credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rata credit

Buna,
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, pe 25 ani(am platit abia 2 ani).Eu sunt titularul contractului de credit iar sotul meu este codebitor.In caz de divort cum vom achita rata la credit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:34, 28 Aprilie 2010
cum va intelegeti iar daca nu va intelegeti, cum stabileste instanta
Pe Banca nu intereseaza situatia familiala, ci numai contractuala.
Daca dv., ca si titular de contract, incetati plata ratelor, banca se va indrepta automat impotriva codebitorului.
Acesta, daca nu este multumit de situatie, are la dispozitie actiunea in regres, pentru recuperarea debitului achitat in numele titularului.
Aici nu mai vorbim de sot si sotie, ci numai despre debitor, codebitor si creditor.
Ipoteca ce reprezinta?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire de 1/3 din venitul lunar net 51971 51971 Buna ziua.In anul 2008 ginerele meu si cu fata mea au facut un imprumut in banca pe 30 de ani pentru a-si face casa.Ginerele este imprumutatul,fiica mea ... (vezi toată discuția)
Codebitor...ce presupune? aly82na aly82na Buna ziua Sora mea doreste sa isi ia o casa prin programul Prima Casa si vrea ca eu sa fiu codebitor.In ce masura ma va afecta acest lucru daca intr-un an ... (vezi toată discuția)