avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura pt masina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura pt masina

Buna ziua,

Am o firma pe care din 2005 am achizitionat o masina in leasing financiar.
In martie 2010 am platit in avans restul de rate care le mai aveam de platit.(am platit totul odata) si am incheiat leasingul.

Acum masina este pe firma si as vrea sa o vand sotului meu( pers fizica).

Factura sunt obligata sa o fac pe valoarea reziduala sau o pot face pe toata valoarea facturii care am achitat-o pt a termina leasingul
( de ex am platit 20 000 ron =suma care cuprinde val rezid 11000+restul de rate pe care le mai aveam 6000 ron +accize +comision inchidere. Eu o pot vinde doar la 11000 ron?).

Va multumesc anticipat pt rasp Dvs.
O seara buna
Cel mai recent răspuns: Pena , utilizator 23:55, 29 Aprilie 2010
o puteti vinde la ce pret doriti + tva, mai ales ca masina este complet amortizata.

sotul are vreo calitate in firma?
da, este agent vanzari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

tva leasing financiar lucica21 lucica21 buna ziua . cer ajutor pt. ca nu sunt sigura ca am facut corect urmatoarele inregistrari. o firma de transport achizitioneaza un autoturism-passat-- in ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii cu valoarea reziduala de catra firma de leasing raper06 raper06 Buna ziua,as dori sa stiu ce pasi sa urmez in solutionarea urmatoarei probleme:am primit si ultimele facturi (rata si casco)din contractul de leasing ... (vezi toată discuția)
Tva leasing financiar antonia_m09 antonia_m09 Am o nelamurire stiind ca s-au schimbat multe in privinta TVA, de fapt mai multe privind leasingul financiar. O persoana juridica are incheiat un leasing ... (vezi toată discuția)