avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general emiterea facturii cu valoarea reziduala de catra firma ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

emiterea facturii cu valoarea reziduala de catra firma de leasing

Buna ziua,as dori sa stiu ce pasi sa urmez in solutionarea urmatoarei probleme:am primit si ultimele facturi (rata si casco)din contractul de leasing financiar pe persoana fizica(ratele au fost platite la timp- la firma de leasing nu apar cu debite sau penalizari )conform contractului in ziua facturarii ultimei rate trebuia sa-mi emita factura si cu valoarea reziduala(03.11.2012).Factura ptr rata am primit-o si am achitat suma in 13.11.2012,dar factura cu VAL. REZ nu a fost nici pana astazi emisa 17.11.2012. Am contactat firma in intervalul 10.-17.11. prin 3 e-mail si 4 telefoane:Raspuns : va vom contacta in cel mai scurt timp posibil....firma va multueste si....;iar la telefon la fiecare apel a raspuns tot alt consilier client si acelasi raspuns.Concluzie -NU am fost contactat de nimeni si nici nu am primit factura.VA MULTUMESC ps. conform comentariilor despre aceasta firma de leasing p----- cred ca ma alatur celor care sufera un abuz din partea lor( ma trezesc cu factura emisa in 03.11 dar data postei 20.11-se depasesc cele 15 zile calendaristice de plata- urmeaza penalizari,emitere de alta factura RCA,etc).Nu doresc sa fiu alta victima a lor si va rog dati-mi un sfat cat mai urgent cui trebuie sa ma adresez
Cel mai recent răspuns: raper06 , utilizator 12:43, 18 Noiembrie 2012
Buna seara,

Prezentati-va personal la firma de leasing si solicitati duplicat al facturii, in cazul in care aceasta v-a fost deja trimisa, insa ma indoiesc ca s-a facturat.

Din experienta acumulata in decursul timpului privind colaborarea cu diverse societati de leasing, factura cu valoarea reziduala se emite ultima, ulterior facturii de rata. Si nu se factureaza in aceiasi luna , ci in luna urmatoare, adica ar trebui emisa in 03.12.
Asteptand un raspuns intr-un caz de al meu am vazut aceasta intrebare... Intr-adevar... Factura cu valoare reziduala ... Vine.. Recititi contractual de leasing financiar...

1. Val Rez. Va urma facturata in momentul achizitiei.
2. Val Rez. Va fi facturata la sfarsitul ratelor de leasing financiar.
3. Val Rez. Va urma facturata impreuna cu ratele achizitiei.

Exceptie ultimul caz cand.... va ajunge o factura... Cu valoare "0" ... Mai devreme sau Mai tarziu....

Daca valoarea reziduala va fi facturata in final... Sau impreuna cu ratele platite deja, Factura finala o veti primi impreuna cu actele masinii... Cel tarziu... Cu sau fara valoare de plata...

Dv nu sunteti proprietarul bunului achizitionat, si platit...Pana cand nu aveti toate documentele de proprietate a acelui bun achizitionat.
Buna ziua,trebuie sa fac unele precizari referitoare la intrebare;factura valoare reziduala leasing auto:1.contractul expira in 02 .12.2012(deci nu au dreptul sa emita aceasta factura dupa terminarea contractului?)2.conf. contract leasing cap.9,pct.9.2-"Factura de val. rezid. SE VA EMITE CEL MAI TARZIU O DATA CU ULTIMA FACTURA DE RATA si se va achita in termen de 15 zile calendaristice de la emitere"-aceasta precizare am primit-o si prin posta in 02.08.2012(august) cand am fost anuntat de scadenta leasingului si de suma care va fi facturata in valoarea reziduala.VA MULTUMESC si astept un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare tva la factura de leasing lunara si valoare reziduala stefan-neagu stefan-neagu Buna ziua, Acum 4 ani am incheiat un contract de leasing cu Porsche Leasing pentru achizitia unui automobil. Pana la rata 46 inclusiv facturarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing JENIFER JENIFER Am preluat in data de 06.07.09 un contract de leasing financiar de la o alta societate de leasing.Contractul vechi de leasing e din data de 04.11.2008.In ... (vezi toată discuția)
Art. 134.1 (9) nu excepteaza regularizarea tva la valoarea reziduala platita in rate, la leasing? Doru Radu Doru Radu Considerati drept sau macar legal faptul ca societatea de leasing imi cere la final de contract, dupa ce am platit toate ratele din contract timp de 4 ani, sa ... (vezi toată discuția)