avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Definitia ordonantei de urgenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Definitia ordonantei de urgenta

Buna ziua
As dori sa stiu si eu care este definitia OUG. de fapt care ar fi caracteristicile ei.
Pentru ce va intereseaza?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Pentru ce va intereseaza?

dl. Lasco.cum pt ce ii trebuie, dumnealui nu mai are chefsa deschida cursurile si este mai usor sa intrebe aici.:))
axellcom, eu zic sa cauti pe google.
nu este vorba de cursuri....desi as dori , este vorba de faptul ca sotia mea lucreaza in invatamant. anul trecut la concursul de pretransfer legea s-a schimbat dupa ce dosarele fusesera depuse. si s-a schimbat printr-o ordonanta de urgenta. si din ce auzisem eu ideea era ca OUG trebuie sa schimbe ceva de interes general , nicidecum o lege de pretranfer a profesorilor. ideea e ca la concursul de titularizare sotia a luat 9 si ceva si a fost a treia pe lista... insa nu erau posturi in Bacau si asa ca s-a titularizat la Onesti in ideea ca anul urmator sa se poata transfera la Bacau.
Atunci legea era ca se pot transfera doar urban-urban si liceu-liceu , generala-generala. In acest context anul urmator cand a fost sedinta de transfer ea trebuia sa prinda post in Bacau . Insa dupa ce a depus dosarele au scos astia OUG si au modificat metodologia. Si de unde trebuia sa fie a treia pe lista a ajuns a 33-a.
Si de asta va intreb ce si cum cu OUG , pentru ca din ce am auzit eu un OUG nu poate schimba o metodologie tipica unei categorii sociale , ci astea sunt date sa reglementeze chestiuni de interes general sa zic asa.
Si am cautat pe google si chiar nimic nu am gasit , de aceea am zis sa incerc aici.
Va multumesc.
Situatia o defavorizeaza dar nu cred ca poate sa schimbe ceva.
Vedeti art 115 din Constitutia Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legile educatiei!? anemarie77 anemarie77 Buna ziua ! Poate ma puteti ajuta si e mine cu o problema. Lucrez in invatamant din anul scolar 2006-2007. Doi ani am fost profesor suplinitor. In 2008, la ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie isj min_an min_an Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu sfaturi legate de urmatoarea problema: - Am absolvit colegiul pedagogic specialitatea invatatori - educatori, si ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa fac cerere pentru a deveni profesor? flori_minicards flori_minicards Buna ziua stie cineva cand se poate face cerere pentru a deveni professor daca am dat licenta in iunie si am absolvit cursurile modulului psihopedagogic nivel ... (vezi toată discuția)