avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale

As dori sa intreb si eu ceva. In urma cu un an , in timp ce lucra ca si ofiter la o unitate militara, sotului meu i s a sustras buletinul si un coleg de servici a contractat un credit pe numele sotului meu, semnand in fals unele acte. in moment acel on impreuna cu complicele lui este cercetat penal pentru inselaciune. iPrejudiciul a fost recuperat d ecatre banca, iar sotul meu nu a suferit vre un prejudiciu material. In cazul asta sotul meu se poate constituii parte civila cerand daune morale? si cam ce suma ar putea obtine?
In principiu ,poate solicita daune morale,interesant este care ar fi motivele pentru care le solicitati.
Daunele morale nu sunt cuantificabile si deci dvs.le puteti cere,in masura in care acestea pot fi fondate,in raport de motivarea cererii,iar instanta urmeaza a se pronunta asupra acestui aspect
eu nu prea ma pricep. deci in functie d esituatia expusa as dori sa stiu daca am sanse sau nu sa primesc o suma satisfacatoare. Bineinteles ca sotul meu o s a sustina ca i s a adus un prejudiciu moral prin faptul ca i s atraficat identitatea, i s aa dus o grava atingere atributului personalitatii, dreptului la o identitate propie, deasemenea el este inscris in baza d edate a rauplatnicilor si nu mai poate lua credtit la banca, deasemenea familia a fost ingrijorata pentru el cum se va sfarsii acest proces, el s a panicat cand a auziut ca are un credit la banca pe care stia ca nu l a contractat si mai avea si el 3 credite.Eu ma gandesc ca toate astea sunt motive temeinice nu pentru acordarea unor daune morale. Apelam la experienta d-voastra in domeniu pentru a mi spune daca v ati mai intalnit cu astfel d ecazuri si ce solutie s adat. sau daca puteti s ami recomandati un site ceva cu jurisprudenta. multumesc
Ramane de vazut ce doriti pana la urma sa va" imbogatiti" sau sa vi se repare un prejudiciu.
Chair daca ati suferit un prejudiciu,se pare ca dvs,vret altceva.
In functie de analiza instantei cand se va pronunta,aceasta va stabili si suma,fiind la latitudinea acesteia cuantumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, am o infatisare intr-un litigiu de munca peste putin timp si trebuie sa stabilesc un cuantum pentru daunele morale pe care le solicit. este vorba ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, 2 motociclete si o masina SergiuUigres SergiuUigres Buna ziua, as dori sa va cer parerea in legatura cu urmatoarea situatie: in data de 21.04.2010 eram cu motoreta pe un bulevard din Baia Mare, la semafor, ... (vezi toată discuția)
Daune materiale unguru92 unguru92 buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe ... (vezi toată discuția)