avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspuns Urgent !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspuns Urgent !

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o solutie in urmatoarea speta: In 2007 o societate agricola( in prezent se afla in faliment) prin reprezentantul sau a fost pusa in posesie cu o anumita suprafata de teren, ca urmare a cererii depuse de acesta in cf cu Legea 18/1991. Acum lichidatorul judiciar a chemat in judecata comisia locala de fond funciar pentru emiterea titlului de proprietate pentru societatea agricola, deoarece din 2007 si pana acum nu a fost emis titlul, ci doar a fost intocmit acel proces verbal de punere in posesie semnat de toti. Nu s-a eliberat TP deoarece s-a constatat ulterior ca nu are dreptul pentru ca terenul este al oamenilor care l-au adus in asociatie si ca aceasta are in proprietate doar constructiile de pe teren. In prima faza comisia locala a pierdut procesul fiind obligati impreuna cu comisia judeteana sa eliberam TP. Instanta a motivat ca nu poate invoca propria culpa comisia locala pentru a solicita respingerea cererii de emitere a TP din moment ce nu s-au facut demersuri pentru anularea procesului verbal de punere in posesie. Avem la dispozitie 15 zile sa facem recurs, insa sunt sigur ca vom pierde si aici. Ce sa fac? Mai pot cere anularea procesului verbal?
Cel mai recent răspuns: bogdan77m , utilizator 10:18, 29 Aprilie 2010
Nulitatea unui act (in cazul dvs nulitate absoluta) se poate cere in orcie moment. Nu aveti un termen. Ar trebui sa faceti cererea in instanta de nulitate si apoi sa depuneti recursul si sa cereti suspendarea acestuia pana la judecarea cererii de nulitate.
asa o sa fac, insa la ce instanta depun cererea de nulitate si in contradictoriu cu cine? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Recurs fond funciar ContSters206369 ContSters206369 Buna ziua…. Revin cu o problema .si sper sa nu plictisesc… in 1990, am fost pusi in posesie pe o suprafata de teren mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)