avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs fond funciar


Buna ziua…. Revin cu o problema .si sper sa nu plictisesc…
in 1990, am fost pusi in posesie pe o suprafata de teren mai multe persoane , au fost delimittate parcelele, si au fost eliberate titlurile . NU au fost probleme pana in 2006 [16 ani ] cand au inceput sa se vanda din parcele . Sau vandut 5 parcele la rand toate cumparate de aceeasi persoana dar nu toate odata ,( adica aceeasi perioada de timp) pana sa ajuns la mine . cu ultima parcela vanduta , de langa mine, mi-a luat din teren c-am 80% din suprafata.. si a intabulat suprafetele, persoana sustinand ca asa au dat masuratorile topografice , fara a tine cont de limitele reale din teren , limite pe baza carora s au eliberat TP si cu care am fost pusi in posesie, in1990.
L-am actionat in instanta ( 2007 ) si la judecatorie ,cand sau cerut TP si schita cadrastrala, s-a constatat ca in schita cadrastala eliberata de primarie si pe titlul lui de propietate nu sunt vecin cu el, ci aparea vecinul de langa mine ( titlul meu fiind conform realitatii din teren, adica vecin cu el) lucru pe care la si speculat, suspendand procesul meu . si deschizand un proces , fiind chemata si comisia locala ,de anulare a titlului meu si punere in posesie conform schitei , schita care nu bate deloc cu realitatea din teren , nici ca vecinatati ,nici ca amplasament( mentionez ca dupa mine m-ai sunt alte 6 persoane puse in posesie ) Deci eram 2 persoane cu TP cu acelasi vecin.
Greselile din schita cadrastala si TP – lor nu le-am vazut decat dupa inceperea procesului , ( al meu fiind inregula ca vecinatati ) ca altfel poate ma sesizam cand m_ia fost eliberat .
Am scos la fata locului comisia de punere in posesie a primariei , sa rectificat schita cadrastala cu vecinatatile reale din teren , ( fara a modifica si TP ), fapt pt care am fost dati penal pt modificari de acte , proces totusi pierdut de el dupa 2 ani de cercetari.
Sa repus pe rol procesul de anulare a titlului meu si cererea i a fost admisa. ,conform,,art,I I I ,legea 169/1997,luand in considerare TP –urile lor , ca fiind parcele vecine (eliberate in 2005 respectiv 2006 , al meu fiind din 2000) si se dispune sa-mi elibereze un alt TP cu vecinatatile din prima schita , pe care el o are si s a inscris in CF
Asa ca am facut recurs.

Eliberarea unui nou TP pe numele meu , duce cred la o noua punere in posesie , cu vecinatatile din prima schita , lucru practic imposibil de aplicat in teren deoarece urmatoarele parcele fiind a celorlalte 6 persoane ramase, iar in 90 nu am fost pusi in posesie nici unul , cum se cere acum de DL respectiv.
Dupa ce sa pronuntat sentinta , PRIMARIA LOCALA a sesizat ( c-am tarziu ,dupa 4 ani de la inceperea procesului ) si ea faptul ca nu ma poate pune in posesie si au spus ca o sa faca recurs.
Ce sanse sunt sa castig recursul ,?
Am fost pus in posesie pe suprafata respectiva, am lucrat 16 ani , fara nici o problema cu vecinatatile si limitele ….
ca si acte am process verbal de punere in posesie conform realitatii din teren, TP cu vecinatatiile conform realitatii din teren, hartile cadrastale modificate conform realitatii din teren si vizate de OJCGC , si constatarile comisiei locale de nerespectare a limitelor initiale de punere in posesie ,, de catre DL respectiv la intabulare.. ,declaratia persoanei de langa mine , cum ca parcelele lor nu s-au invecinat nici odata…………..
……. si cu toate aste am pierdut prima judecata .
VA MULTUMESC SI INCA ODATA SCUZE ,,daca am scris pre mult .
Angajati avocat in recurs, nu putem aprecia fara a cunoaste actele din dosar , poate veti castiga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar ContSters206369 ContSters206369 buna ziua ,,, in 1990, am fost pusi in posesie pe o parcela mai multe persoane , au fost delimittate , suprafetele, si au fost eliberate titlurile . NU ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
titlu de proprietate ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata --revin cu o intrebare -- am mai scris dar nu am primit raspuns ,,, este o problema mai complicata s au nu am fost inteles ? --- ... (vezi toată discuția)