avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... fond funciar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

fond funciar

buna ziua ,,, in 1990, am fost pusi in posesie pe o parcela mai multe persoane , au fost delimittate , suprafetele, si au fost eliberate titlurile . NU au fost probleme pana in 2006 [16 ani ] cand sa inceput sa se vanda din parcele . Sau vandut 5 suprafete la rand , pana sa ajuns la mine . cu ultima parcela de langa mine mi-a luat din teren c-am 80% din suprafata.. si a intabulat suprafetele, persoana sustinand ca asa au dat masuratorile topografice .
L-am actionat in instanta ,si sa constatat ca in schita cadrastala eliberata de primarie si pe titlul lui de propietate nu sunt vecin cu el lucru care la
si speculat suspendand procesul meu . si deschizand un proces de anulare a T.P. si punere in posesie conform schitei .Am scos la fata locului comisia de punere in posesie a primariei , a rectificat schita cadrastala cu vecinatatile reale din teren . am fost dati penal pt modificari de acte , proces totusi pierdut de el dupa 2 ani de cercetari. Sa repus pe rol procesul de anulare a titlului meu si cererea i a fost admisa. cu toate probele mele ca sunt vecin cu el in realitate
ACUM am de facut recurs. Pe titlul meu sunt vecin cu el dar ca nr de criteriu am 9 ( el 7} Vecinul celalalt de langa mine apare cu TP ca vecin cu el . dar nu in teren . deci 3 persoane cu 3 TP diferite. TP AL MEU ELIBERAT IN 2000 AL LUI IN 2006. ( actualul propietar nu a cumparat de la primul proprietrar al parcelei , acesta fiind decedat , ci de la un mostenitor,, pe baza TP si nu a realitatii din teren adica a limitelor reale,,,}
Ce speranta am sa castig recursul si sa pun pe rol procesul meu de recunoastere a suprafetei ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:20, 29 Noiembrie 2011
Se pune problema, cine are înscris terenul mai întâi, în C.F.
După acel înscris se vor face şi următoarele măsurători de coordonate., la restul de terenuri.Acesta este un principiu al publicităţii imobiliare, numit "principiul priorităţii".
Dar se poate merge mai departe, se poate face în instanţă, acţiune de revendicare, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs fond funciar ContSters206369 ContSters206369 Buna ziua…. Revin cu o problema .si sper sa nu plictisesc… in 1990, am fost pusi in posesie pe o suprafata de teren mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate adinutza.2008 adinutza.2008 Buna! Este legala modificarea unui titlu de proprietate, in sensul modificarii suprafetei de teren (intravilan) ? Un cetatean solicita modificarea titlului de ... (vezi toată discuția)
Lipsa teren la punere in posesie radu16 radu16 buna ziua ,,,am o problema de fond funciar.. detin un T.P . eliberat legal pe un teren extravilan , ... (vezi toată discuția)