avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare titlu de proprietate

Buna! Este legala modificarea unui titlu de proprietate, in sensul modificarii suprafetei de teren (intravilan) ? Un cetatean solicita modificarea titlului de proprietate in ceea ce priveste suprafata de teren, afirmand ca nu corespunde cu cea inscrisa in T.P. initial, adica in realitate aceasta este mai mare. Nu are acte din care sa reiasa ca a mai intrat in posesia unor alte suprafete de teren. Are doar titlul eliberat in urma cu cativa ani.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:30, 7 Septembrie 2010
Nu prea inteleg ce-i cu TP initial si actual, dar nu se modifica TP. Acesta se poate anula prin instanta si intocmi un altul corect eventual.
Titlul de proprietate initial este titlul de proprietate pe care il are cetateanul, singurul, de altfel. Pot sau nu modifica TP in sensul majorarii suprafetei de teren ?
Nu. Introduceti actiune pentru anularea TP, impotriva Comisiei judetene pentru intocmirea unui nou TP corect si a Comisiei locale pentru intocmirea unui pv de punere in posesie.
doar in instanta se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Revendicare terenuri 18/1991-primaria refuza inscrierea pe titlul de proprietate ingrid321 ingrid321 Buna ziua. Dupa 1990 unul din 3 frati a depus o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru cateva terenuri in baza lg.18/1991 FF. Acesta a ... (vezi toată discuția)