Buna ziua.Sunt doua persoane carora li s-a reconstituit pe titlu cate o suprafata de 53o mp intravilan in loc de 75o cat aveau initial,iar aceasta diferenta pana la 750 a fost trecuta in titlul unei alte persoane.Cum se procedeaza?Se modifica titlul celor doi pagubiti si se anuleaza partial cel de-al treilea incorect sau se modifica toate trei titlurile de proprietate?Se poate cere totul intr-o singura actiune de chemare in judecata sau trebuie separat pentru fiecare titlu si instanta le conexeaza ulterior?Multumesc.
Comisia locala poate propune Comisie judetene de fond funciar rectificarea celor 3 titluri, cu acordul titularilor. Exista si opinii care sustin ca rectificare Tilurilor se poate face numai in baza unei sentinte civile. Eu cred ca toate trei trebuiesc rectificate
Problema este ca sunt doua persoane impotriva uneia care are in titlu mai mult decat i se cuvine,deci nu exista intelegere intre parti,obligatoriu se ajunge in instanta,dar intrebarea mea era felul in care se procedeaza,actiuni separate sau totul cumulat intr-o singura actiune de chemare in judecata.
Cei doi proprietari care au lipsa in titlul de proprietate introduc o actiune comuna privind constatarea nulitatii absolute partiale a TP-ului celui care are teren in plus si solicita instantei scaderea suprafetei respective din TP si completarea TP-urilor lor cu suprafetele respective. Motivatia juridica: art. III lit. a din legea 169/1997. Actiune scutita de taxe de timbru.