avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate probleme cu cainele vecinului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

probleme cu cainele vecinului

buna ! de doi ani am o problema care nu stiu cum se poate rezolva: vecinul de vis-a-vis are un caine ciobanesc german imens care latra aproape fara incetare, ne trezeste noaptea, dimineata devreme, baietelul meu de un an si jumatate de cand s-a nascut nu a avut parte de un somn linistit !! am incercat sa stam de vorba cu ei, sa-i determinam sa il mute in spatele casei, acolo unde nu are vecini si prin urmare nu poate deranja pe nimeni, le-am explicat frumos ca nu putem sa ne odihnim, un copil mic are nevoie de un somn linistit, insa fara niciun rezultat: au spus clar ca NU II INTERESEAZA, si daca vor isi cumpara 5 caini sa latre toti odata :O din cate stiu exista lege privind cainii de companie si deranjul provocat de acestia, in Bucuresti chiar s-au dat amenzi serioase din acelasi motiv !!! va rog sa ma lamureasca cineva CARE ESTE LEGEA respectiva, sa pot chema autoritatile competente, pt ca asa nu mai putem trai !!!! mii de multumiri !!
Cel mai recent răspuns: ContSters143223 , utilizator 09:59, 29 Aprilie 2010
Din cate stiu eu nu exista o asemenea lege, sau cel putin o lege care sa reglementeze deranjul casnic provocat de caini, exista o lege numai privind rasele de caini periculoase dar nu are incidenta asupra problemei dvs. Ati putea face o plangere penala pentru tulburarea folosintei locuintei, sau s aintentati direct o actiune civila la instanta.
dar plangere la politie ati incercat???
va multumesc pentru raspunsuri ! nu stiu daca exista cu adevarat o lege, sau este doar o hotarare a consiliului local sau primariei, dar am vazut la stiri acum aproximativ doua luni ca in Bucuresti au fost amendati proprietari de caini in urma reclamatiilor vecinilor !! in ultima discutie pe care am avut-o acum 3 zile, i-am avertizat ca pana la urma vom chema politia, dar ne-au ras in fata, spunandu-ne ca n-avem decat !! of, ma doare sufletul ca traim intr-o tara in care, citez vecinul in cauza: POT SA FAC CE VREAU !!! nu mi se pare normal sa n-ai dreptul la liniste in propria ta casa sau curte !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caini care latra mereu. ContSters417779 ContSters417779 Buna ziua ! Am o problema : am un vecin care locuieste peste strada de mine si are vreo 7 caini. Toata ziua si noaptea latra (bine, nu prea acum cu zapada ... (vezi toată discuția)
Instigare la violenta sau nu?? DOTZ DOTZ Buna seara am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc la tara si detin un caine de rasa Ciobanesc German pe care il tin liber prin curte. ... (vezi toată discuția)
Am drepturi in fata vecinului? flori1402 flori1402 Buna ziua ! Problema mea poate parea haioasa sau putin ciudata si poate credeti ca am eu ceva probleme, dar va rog sa va puneti in locul meu . Locuiesc la ... (vezi toată discuția)