avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept locativ al copilului major cu locuinta proprie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept locativ al copilului major cu locuinta proprie in apartamentul parintilor divortati care urmeaza sa vanda apartamentul

Buna ziua,
Am divortat anul trecut dupa o casnicie de 33 de ani. Din casatorie au rezultat 2 copii, o fata si un baiat care sunt majori. Prin semnarea unei tranzactii, judecatoria a emis o hotarare devenita definitiva si irevocabila in luna iunie 2009, prin care, conform intelegerii apartamentul ne era atribuit cu drept de proprietate si folosinta in cote egale, pana la vinderea lui la pretul zonei si impartirea banilor in cote egale.
In apartament cu mine si cu sotul meu locuia si bineinteles avea domiciliul fiul nostru, acum in varsta de 25 de ani, iar fiica noastra locuieste de 6 ani in apartamentul proprietate personala dar domiciliul il are in locuinta noastra a parintilor.
Din cauza atmosferei create de fostul meu sot eu am parasit apartamentul, iar fiul nostru a fost dat afara din casa de tatal lui prin oprirea curentului electric si a gazelor de la centrala de apartament.
Acum fiicei mele ii expira buletinul, iar eu nu mai sunt de acord ca ea sa aiba domiciliul in apartamentul comun cu fostul meu sot.
As vrea sa stiu care este calea legala de rezolvarea acestei situatii.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 12:36, 29 Aprilie 2010
fiica sa se duca cu actele de la proprietatea dansii si sa-si faca buletin pe adresa la care locuieste. daca nu mergeti dvs cu actele de la apartamentul unde ati stat , fiica nu isi poate face buletin la acea adresa.
daca merge fostul sot cu actele, nu prea aveti ce face. oricum, chiar daca fiica va avea buletin cu vechea adresa, nu incurca cu ceva vanzarea casei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesie filipa filipa Buna seara! Cum poate intra fiica mea in posesia apartam. mostenit de la tatal sau, cat mai urgent. Este deschis procesul de succesiune impotriva sotiei ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Partaj cu copii majori olga.awwad@yahoo.com olga.awwad@yahoo.com Buna ziua tuturor! Ma gandesc sa divortez :\">...ce ma retine e locuinta. Avem apartament proprietate cu 4 camere in Bucuresti, in care locuim noi, sotii si ... (vezi toată discuția)