avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea imobilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea imobilului

Buna.Dupa moartea mamei,cum se imparte valoarea imobilului intre tata,si cei doi copii?Si cu succesiune,daca tata se recasatoreste,ce avem de pierdut?Si fara succesiune?Si daca terenul de sub casa nu este cumparata,poate veni cineva sa-l cumpere,sau dreptul apartine numai proprietarului imobilului?
Cel mai recent răspuns: cabinet avocat Bogdan OLARU , Avocat 11:45, 29 Aprilie 2010
buna ziua .
trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama defuncta . vocatie succesorala au cei doi descendenti, in concurs cu sotul defunctei .
cotele succesorilor se stabilesc dupa cum imobilul in cauza este bun comun al sotilor sau bun propriu al defunctei .
daca este bun propriu tatal dvs. va avea dreptul doar la 1/4 din imobil, restul impartindu-se in cote egale celor doi descendenti .
daca este bun comun , tatal dvs. are dreptul la 1/2 + 1/4 din partea defunctei . restul revine descendentilor .
dupa dezbatrea succesiunii s epoate realiza iesirea din indiviziune .

daca tatal se recasatoreste , in cazul dece4sului dansului sotia sa va avea dreptul la 1/4 din bunurile sale, in consura cu copiii defunctului .

terenul cui apartine ?? nu am inteles prea bine acest aspect.
ati construit pe terenul unei terte persoane .
Valoarea imobilului se imparte astfel: 1/2 cota indiviza bun comun + 1/4 tatal cota sa de mostenire, iar cei doi copii cate 1/2 fiecare din restul de 3/4 . Persoana cu care se recasatoreste nu are vocatie succesorala decat la decesul tatalui vostru, automat afectandu-va cota din succesiune ca si sotie supravietuitoare. Terenul de sub casa se prezuma a fi al proprietarului casei, insa daca el are alt titular poate fi cumparat de orice persoana, asta daca nu invocati uzucapiunea cd conditiile sunt intrunite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Succesiune luiza2008 luiza2008 Buna ziua, As vrea sa aflu raspuns la urmatoarea problema: Sotia a decedat,insa inainte de moarte (aceasta fiind grav bolnava,stia probabil ca nu mai are ... (vezi toată discuția)
Cine vine la mostenire? am_vintila am_vintila As dori sa stiu care sunt mostenitorii de drept si care sunt cotele aferente mostenirii in urmatoarea situatie: defuncta cu sot decedat, doi copii, dintre care ... (vezi toată discuția)