avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea contractului de cesiune drept de autor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea contractului de cesiune drept de autor

Buna ziua, as dori sa sflu ce se poate face in cazul in care in urma unui contract de editare, editura nu si-a respectat termenlu de plata; se impinesc doia ani de la aparitia cartii pe piata , plata trebuia sa se faca semestrial dar nu s-a facut deloc. Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 12:24, 29 Aprilie 2010
Va adresati instantei pentru plata remuneratiei datorate, plus penalizari de intarziere (daca sunt trecute in contract), plus daune morale sau/si materiale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Actiunile bazate pe aceasta lege se taxeaza cu 39 lei, indiferent de valoarea prejudiciilor produse si cerute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe juridice / legea dreptului de autor / daune morale Maya18 Maya18 Buna ziua! Stiu ca in introducerea unei actiuni in baza Legii 8/1996, si in conf cu legea taxelor de timbru, se plateste doar 39 de lei. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)