avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Taxe juridice / legea dreptului de autor / daune morale
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Taxe juridice / legea dreptului de autor / daune morale

Buna ziua!
Stiu ca in introducerea unei actiuni in baza Legii 8/1996, si in conf cu legea taxelor de timbru, se plateste doar 39 de lei.

As dori sa stiu daca daunele morale cerute in instanta pentru incalcarea dreptului de autor se taxeaza la valoarea sumei pretinse, sau se limiteaza doar la taxa de mai sus?!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 10:47, 19 Ianuarie 2010
Nu conteaza daca se cere constatarea dreptului de autor, sau incalcarea dreptului de autor, sau daune morale si repararea prejudiciului, taxa de timbru in materia dreptului de autor si conexe, indiferent cate capete de cerere sunt, este de 39 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de cesiune drept de autor alex1333 alex1333 Buna ziua, as dori sa sflu ce se poate face in cazul in care in urma unui contract de editare, editura nu si-a respectat termenlu de plata; se impinesc doia ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru actiune proprietate industriala simona1976 simona1976 Buna seara, Va rog, imi puteti spune cat este taxa de timbru pentru o actiune in domeniul proprietatii industriale, respectiv de obligare a paratului de a ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune solicitare daune morale danaa1 danaa1 Daca am avut un proces in contencios administrativ, iar la instanta de contencios administrativ nu am solicitat daune morale de la institutia pârâtă, si am ... (vezi toată discuția)