avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a sosit la fata locului dupa o jumatate de ora iar testat cu etilotestul am fost testat dupa alte 40 de minute fiindca politistul nu detinea alcoltest si am fost dus in cealata parte a orasului sa se intalneasca cu un alt echipaj care m-a testat(0.68 in aerul expirat),dupa care am fost dus la UPU pentru recoltari biologice care a durat iar vreo-30 de minute.In pauza intre cele doua recoltari am dat o declaratie si am primit procesul verbal si dovada fara drept de conducere,pe care era mentinut faptul ca mi s-a intocmit dosar penal.Si de atunci nimic.Mentionez faptul ca nu am primit nici dovada de reparatie,nu cunosc rezultatul probelor biologice,nr de dosar si cine instrumenteaza cazul.A-si dori sa stiu daca se poate face recalculare a alcolemiei din cauza ca am fost purtat atata vreme pana ce am fost testat,si dac a-si putea obtine o dovada cu drept de conducere findca de 9 luni nu s-a intamplat nimic cu procesul meu .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:28, 29 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Sigu ca aveti dosar penal.
Pentru alcoolemie in sange de peste 0,8%0 se intocmeste dosar penal, fapta fiind infractiune.
Trebuie sa stii ca,de regula testarea cu alcooltestul este la jumatate fata de alcoolul in sange, adica daca ati avut 0,68%0 in aerul expirat, alcool in sange este de aproape 1,3%0, deci peste 0,8%0.
Cereti recalcularea alcoolemiei, este dreptul dvs.
Recalcularea se face la IML Mina Minovici.
Mergeti la Politia rutiera si interesati-va cine cerceteaza dosarul dvs si formualti cerere de recalculare a alcoolemiei.
Oricum veti fi chemat sa vi se ia declaratie in care sa spuneti ce bauturi alcoolice ati consumat, la ce ore, ce ati mancat, greutate, inaltime,etc.
Nu are importanta distanta pe care ati mers, important este ca v-au prins conducand in stare de ebrietate pe drumurile publice.
Verificati stadiul dosarului penal, la organul de cercetare penala( politie) competent ,de la locul producerii faptei. Nu asteptati sa va citeze. In functie de stadiul dosarului, il puteti consulta, afla rezultatul probelor biologice, formula cereri.
Pedeapsa pentru aceasta infractiune este de la 1-5 ani inchisoare.
Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan carok carok buna ziua.as avea o nelemurire de acea apelez la voi.in data de 24 09 2010 am fost prins de politie si am fost testat cu alcoltestul si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Cât îmi mai poate fi reținut permisul pentru alcool la volan? Ursache Victor Ursache Victor Buna seara , in data de 30.07.2017, in urma unei razii a poliției am fost oprit in trafic si testat cu aparatul etilotest care a ieșit pozitiv mai exact ... (vezi toată discuția)