avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut bani

Daca un imprumutator da o suma de bani imprumut sub semnatura privata,fara notar, cu martori si imprumutatul nu respecta contractul ,care sunt caile legale ptr recuperare?
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
cmary, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:48, 29 Aprilie 2010
intrucat ati acordat imprumutul in baza unui insris sub semnatura privata , singura varianta in vederea recuperarii sumei imprumutate este instanta de judecata .
asfel va trebui sa - l actionati in instanta , pe drept civil pe debitor .
Actiune in pretentii pe instanta!
Inscrisul, chiar sub semnatura privata, este proba unui contract (conventie), ca acord de voiinta a partilor cu putere de lege intre acestea. In acelasi timp, proba actelor juridice in conditiile art. 1191 si urm. C.civ., "se poate face prin act autentic sau act sub semnatura privata". Actionati deci in instanta pe debitor, asa cum au aratat si colegii mei, in baza raspunderii contractuale, probind cu inscrisul doveditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut Fedora Fedora Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze. In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)
Data certa/autentificare roumanie roumanie O intrebare de anul I cred. Dar am nevoie de unele lamuriri daca se poate. Care ar fi diferentele dintre data certa si inscrisul autentificat? Din cate ... (vezi toată discuția)