Buna ziua !
Terenul este greu de crezut ca il veti pierde, avand in vedere ca este bun imobil pe care aveti act legal. Cred insa ca veti fi nevoit sa- l instrainati daca nu achitati datoria , avand in vedere ca un act de impumut sub semnatura privata este in principiu ( daca respecta formele prevazute de lege) valabil, atat timp cat este scris, semnat si datat de parti.
Art. 1191, al.(1) c.civ. spune ca "dovada actelor juridice al cãror obiect are o valoare ce depãseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnãturã privatã."
Deoarece contractul de împrumut este unilateral și are ca obiect o sumă de bani ,înscrisul doveditor trebuie să fie scris în întregime de împrumutat sau cel puțin acesta să adauge la finele actului cuvintele ” Bun și aprobat ”,să arate în litere suma și să semneze cu mână proprie.Prin urmare nu se face referire la martori.Prin contract obligațiile dvs. sunt : de restituire a sumei de bani împrumutată;plata dobânzii în cazul în care contractul este cu titlu oneros.
Deoarece nu faceți mai multe precizări cu privire la clauzele din contractul de împrumut,vă sfătuiesc să plătiți la termen pentru a evita unele aspecte nedorite.Consultați și un avocat pentru evitarea unor consecințe nefaste.
sub sanctiunea nulitatii absolute contrcatul de ipoteca se incheie in forma autentica.
imprumutattorul dvs nu are decat sa mearga pe instanta si sa obtina un titlu executoriu impotriva dvs, ulterior sa treaca la executarea bunurilor dvs mobile/imobile.
pana atunci nu va putea face niciun demers.
Imprumut
Fedora
Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze.
In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)