avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasarile in strainatate si actele aditionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasarile in strainatate si actele aditionale

Buna ziua,
Acum 2 ani de zile m-am angajat la o firma, aceasta firma m-a trimis la un stagiu de pregatire in afara tarii.
Stagiu de pregatire a durat 3luni si inainte de a pleca am semnat un act aditional la contractul individual de munca; una dintre clauze actului aditional ma obliga de a nu avea initiativa incetari contractului de munca timp de 3 ani, citez:"Salariatul nu poate avea initiativa incetarii contractului de munca pe o perioada de 3 ani de la data reluarii activiytatii. Nerespectarea acestei clauze determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielor ocazionate de pregatirea sa profesionala". La intoarcere am stat 3 zile in tara si am fost rechemata pentru inca trei luni in strainatate ca stagiu de pregatire. Nu am mai acceptat sa semnez un act aditional dar dupa altre 3 luni m-au trimis din 3 in 3 luni in strainatate ca stagiu de munca timp de doi ani (in prezent sunt inca in strainatate, dar am gasit o firma care vrea sa ma angajeze aici si nu stiu cum sa procedez.). Au trecut doar 2 ani dar din ceea ce am auzit un astfel de act nu este legal si conform cu drepturile omului specificate de constitutia europeana. Deoarece am intrat in UE actul meu aditional mai este valabil ?
Daca este posibil sa demisionez voi contacta un avocat. Imi puteti recomanda un avocat bun?

Pe curand.
Liliana:">
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 00:12, 10 Martie 2007
este posibil sa demisionezi, dar vei plati cheltuielile cu formarea profesionala proportional cu perioada ramasa nelucrata din cei 3 ani(in cazul tau, 1 an), nu toata suma; din cate stiu(am vazut in tribunal) se cam cere ca actul aditional sa cuprinda contravaloarea formarii profesionale; nu iti face griji, se poate.
daca nu ai 3 ani de cand ai semnat actul tre sa pregatesti lovelele:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala......... r0nn r0nn Buna ziua, Acum 9 luni de zile m-am angajat la o firma, aceasta firma m-a trimis la un stagiu de pregatire in afara tarii. Stagiu de pregatire a durat 15 ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)