Unul dintre colegii mei a venit cu urmatoarea speta:
B vrea sa cumpere un inel. Se duce la piata la taraba lui A. B se intelege cu A sa cumpere un inel dar ii explica lui A ca trebuie sa se duca acasa sa aduca banii, luand totodata si inelul. B PE DRUM SE RAZGANDESTE SI nu se mai intoarce cu banii. Ce infractiune a comis B: a) nicio infractiune b) abuz de incredere c) inselaciune d)furt
B vrea sa cumpere un inel. Se duce la piata la taraba lui A. B se intelege cu A sa cumpere un inel dar ii explica lui A ca trebuie sa se duca acasa sa aduca banii, luand totodata si inelul. B nu se mai intoarce cu banii. Ce infractiune a comis B: a) nicio infractiune b) abuz de incredere c) inselaciune d)furt
De aici, solutiile sunt impartite. Un coleg spune ca nu ar fi intrunite conditiile unei infractiuni, fiind de fapt vorba de un contract de vanzare-cumparare nescris, in care partile s-au inteles, bunul a fost remis, iar plata pretului urmeza sa se faca, astfel incat B are calitatea de debitor, singura cale de recuperare a pretului fiind o actiune civila.
Rezumandu-ne strict la continutul spetei, care ar fi parerea voastra?
Va mai dau inca o varianta a spetei, sa imi spuneti daca, din punctul vostru de vedere, in aceasta noua forma, solutia ar fi alta:
B vrea sa cumpere un inel. Se duce la piata la taraba lui A. B se intelege cu A sa cumpere un inel dar ii explica lui A ca trebuie sa se duca acasa sa aduca banii, luand totodata si inelul. B nu se mai intoarce cu banii. Ce infractiune a comis B: a) nicio infractiune b) abuz de incredere c) inselaciune d)furt
Va multumesc si va doresc la toti o primavara frumoasa, iar doamnelor si domnisoarelor multe flori!
repet. speta e simpla. de complicat ... ati compicat-o voi .. pt. ca ati facut speculatii pe vointa cumparatorului.
daca in speta nu se vb. de intentie ascunsa .. atunci nici noi nu trebuie sa presupunem asa ceva.
Furt calificat
ionut09
ma scuzati ca va deranjez da am si eu o problema am 2 furturi un telefon si un inel de aur cred ca mia facut dosar penal ma duc la puscarie??
(vezi toată discuția)