tatal meu a decedat de 1 luna, parintii mei sunt divortati de cand aveam eu varsta de 2 ani. nu am mai tinut legatura. acum am 23 de ani si sunt studenta. as dori sa va intreb daca am dreptul la pensie de urmas? si daca mi-ati putea spune daca pot face rost de undeva de o copie la certificatul de deces?
daca a iesit la pensie de ceva vreme si nu a primit niciodata pensie, ptr ca a fost plecat din tara...de ce acte as avea nevoie daca as putea primi pensie de urmas.
va multumesc aniticipat.
1. Acte necesare:
* cerere tip
* certificatul de deces (original si copie), cauza decesului pentru sustinatorul decedat care nu are calitatea de pensionar
* adeverinta de studii pentru urmasii copii peste varsta de 16 ani
* actul de identitate al solicitantului
* carnet de munca (original si copie)
* livret militar (original si copie)
* acte de stare civila ale solicitantului si ale urmasilor din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul
* talonul de pensie al decedatului
2. E bine sa mergeti si la Casa de Pensii sa vorbiti si sa cereti informatii, fiind vorba de un caz mai deosebit.
va multumesc ca mi-ati raspuns la mesajul meau.
dar nu stiu de unde sa fac rost de :
-carnetul de munca (original si copie)
-livretul militar (original si copie)
-certificatul de deces (original si copie)
deoarece eu nu l-am vazut pe tata de la 2 ani, si nu ii cunosc familia , nu am tinut legatura cu ei pana la varsta actuala. (23 ani) ce as putea face?
De aceea v-am recomandat sa mergeti la Casa de Pensii unde s-ar putea sa va ajute si in acest sens.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie urmas
ciungu
Buna dimineata,
Nepoatei mele i-a murit sotul lasand in urma doi minori.
Ei sunt despartiti in fapt de aproximativ 12 ani,iar rudele nu vor sa-i dea copie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas....
sica_30
Tatal meu a decedat in 10-06-2010........Mama mea,dupa cate stiu are dreptul la pensie de urmas si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a inainta ... (vezi toată discuția)