ce acte imi sunt necesare pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj . pana azi am fost in preaviz . cartea de munca si adeverinta posibil sa beneficiez de ele pe data de 25 mai conform legi de ce nu am putut beneficia de ele astazi in ziua lichidarii.
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Certificatul de nastere,in original si copie;
4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj
7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indemnizatia de somaj.
8. Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator
9. Adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
sunt in preaviz in perioada 1.04.2010 pana la data de 29.04.2019 , in data de 29.04.2010 am facut lichidarea catre societate , iar cartea de munca si adeverinta pentru indemnizatia de somaj posibilib sa -le primesc pe data de 25.05.2010 .conform regulamentului intern al fabrici trebuie sa primesc un salariu conpensatoriu . intrebarea mea este daca este corect ca actele necesare sa se acorde intr-un termen asa de lung si o luna sa nu beneficiez de indemnizatie de somaj . ce pot face in acest caz?
Probabil angajatorul v-a dat termenul de 25 mai pentru ca acela este data limita la care se depune declaratia de somaj pe luna aprilie (care trebuie mentionata in adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj, deoarece ati lucrat si in luna aprilie).
Rugati sa va elibereze adeverinta mai devreme, ca sa va puteti incadra in cele 30 de zile de la data incetarii contractului de munca la depunerea dosarului la somaj. intocmirea ei nu dureaza foarte mult. Cu putina bunavointa se poate depune declaratia mai devreme.
In ceea ce priveste carnetul de munca, tot angajatorul trebuie sa insiste la ITM, avand in vedere faptul ca va disponibilizeaza si trebuie sa va depuneti dosarul la somaj.
1. In adeverinta pentru AJOFM se poate sa nu se treaca luna in care a incetat CIM asa ca aceasta adeverinta se poate elibera mai repede.
2. Cu carnetul de munca este aceeasi problema: daca se duce decizia de concediere mai repede la ITM se poate elibera si acesta mai repede.
sunt in somaj si vreau sa fac un contract de mandare mai pot beneficia de somaj incontinuare
Alte discuții în legătură
Somaj dupa ccc
Cosmy2
Buna ziua,
Am si eu o intrebare! Pe data de 11.01.2014 copilul meu implineste doi ani si as dori sa beneficiez de ajutor de somaj dupa aceasta! Ce acte imi ... (vezi toată discuția)