ce acte imi sunt necesare pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj . pana azi am fost in preaviz . cartea de munca si adeverinta posibil sa beneficiez de ele pe data de 25 mai conform legi de ce nu am putut beneficia de ele astazi in ziua lichidarii.
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
buna seara
am si eu o problema referitoare la viza care se pune pentru indemnizatia de somaj
m-am casatorit pe 17 iulie 2010 si am plecat in luna de miere pe 20 iulie 2010 iar viza la somaj trebuia sa o aplic pe 22iulie 2010 ce pot face in situatia actuala daca nu am aplicat-o ?
multumesc
cuchio:
1. Trebuia sa intrebati la noi sau la AJOFM inainte de a pleca in luna de miere.
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
...
3. Iata ce spun si Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 27. - (1) Masura suspendarii platii indemnizatiei de somaj, prevazuta la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege, pentru neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 41 alin. (1) lit. a) din lege, se revoca in situatia in care beneficiarul probeaza cu acte justificative ca nu si-a indeplinit aceasta obligatie din motive neimputabile lui.
(2) Se considera motive neimputabile beneficiarului urmatoarele situatii:
a) nasterea unui copil;
b) casatorie;
c) imbolnavire;
d) decesul sotului, sotiei sau al rudelor pana la gradul al doilea inclusiv;
e) forta majora.
(3) Beneficiarul trebuie sa prezinte actele justificative prevazute la alin. (1) in termen de 30 de zile de la data prevazuta la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege.
4. Dupa revenirea din luna de miere, mergeti urgent la AJOFM, faceti o cerere si depuneti acte justificative: certificatul de casatorie si documente care sa dovedeasca cum ca ati fost in alta localitate in perioada cat ati lipsit.
Somaj dupa ccc
Cosmy2
Buna ziua,
Am si eu o intrebare! Pe data de 11.01.2014 copilul meu implineste doi ani si as dori sa beneficiez de ajutor de somaj dupa aceasta! Ce acte imi ... (vezi toată discuția)